Koristele hatturasiat kankailla
Tee itse
Koristele hatturasiat kankailla
Tylsät ja kuluneet rasiat muuttuvat hetkessä kauniiksi kankailla. Vintage-henkeä tuovat kerrokset ja vekit. 
1.11.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Tarvikkeet:

  • hatturasioita tai muita kannellisia laatikoita
  • kankaita, levyvanua, koristenauhaa ja -lankaa
  • tapettia tai tukevaa paperia
  • sprayliimaa ja hengitysuojain
  • sakset ja liimaa.

Näin tuunaat hatturasiat

1. Leikkaa kankaasta pari senttiä rasian ympärystä pidempi kaistale. Jätä myös korkeuteen pari senttiä varaa sekä alas että ylös. Sprayaa liimalla rasian ulkoreuna ja kiinnitä kangas liimapintaan.

2. Leikkaa ylä- ja alaosan ylimääräiset kankaat noin kolmen sentin levyisiksi hapsuiksi ja liimaa hapsut kiinni pohjaan ja rasian sisälle. Jos päällystät kantikkaita laatikoita, hapsutusta ei tarvita.

3. Leikkaa ensimmäisen kankaan kokoinen pala myös toisesta kankaasta. Revi tai leikkaa se pystysuunnassa 3-4 sentin levyisiksi suikaleiksi. Kiinnitä suikaleet rasian reunoihin liimaamalla ne päistään rasian sisälle ja pohjaan. Kuro suikaleet vekeiksi ja solmi ne langalla.

4. Päällystä kannen päälipinta (ei reunaa) levyvanulla. Leikkaa kankaasta pyöreä pala, joka yltää kannen reunan yli ja vielä sisäreunakin yli. Aseta kansi nurin kankaan päälle ja leikkaa kankaan reunasta kohtisuorat säteet kannen päälliosan reunaan asti. Suihkuta sprayliimaa kannen sisäpuolelle ja liimaa reunakangassäteet siihen kiinni. Liimaa kannen reunaan koristenauha. 

5. Siisti kannen ja rasian sisäpuoli sekä pohja tapetilla tai tukevalla paperilla.

Rasioiden ilme muuttuu helposti kankailla. Jos rakastat värejä ja kuoseja, yhdistele niitä surutta. Jos taas makusi on hillitympi, miltä kuulostaisivat pitsi ja pellava?

Lue lisää:

Kommentoi »