Avotakka

Kolkosta parvekkeesta raikkaaksi kesäolohuoneeksi – jättikokoinen tila jaettiin kolmeen eri tarkoitukseen

Kolkosta parvekkeesta raikkaaksi kesäolohuoneeksi – jättikokoinen tila jaettiin kolmeen eri tarkoitukseen
Kolkko parveke sisustettiin kodikkaaksi oleilutilaksi, jossa on helppo viihtyä. Lähes 30 neliön tilaan saatiin omat osionsa loikoiluun, ruokailuun ja seurusteluun.
Julkaistu: 7.5.2019
Asukas ihastui Lahden Ruoriniemessä sijaitsevan asunnon upeisiin näkymiin ja valtavaan, 29 neliön kokoiseen parvekkeeseen. Lasitettu parveke oli kuitenkin ankea, eikä edellisen asukkaan terassimatto hivellyt silmää. Vaikka tilaa oli paljon, asukkaalla ei oikein ollut ajatusta, miten sen hyödyntäisi. Ylimmän kerroksen huikeat järvinäkymät tuntuivat kaipaavan arvoisiaan olosuhteita.
Ennen muodonmuutosta parvekkeen neliöitä ei ollut juurikaan hyödynnetty.
Tilanne ratkesi, kun parvekkeelle päätettiin tehdä pelkkää kalustamista perusteellisempi muutos. Kovat pintamateriaalit kaipasivat rinnalleen puuta pehmentämään tilaa.
Terassimatto vaihtui kauniisiin, kalanruotokuvioisiin terassilaudoituksiin, ja seinille puuseppä toteutti valkoiset puurimoitukset. Lattiat käsiteltiin kuultovalkoisiksi, ja seinärimat saivat pintaansa täysin valkoisen maalin. Näin parvekkeen sisustukselle tuli kotoisa ja valoisa perusta.
Seuraavaksi iso L-kirjaimen mallinen tila jaettiin kolmeen osaan eri toimintojen mukaan. Yksi osio parvekkeesta on omistettu loikoiluun, toinen ruokailuun ja kolmas seurusteluun.
Magisin kepeät Pina-tuolit raheineen ovat tilan varsinaiset kaunokaiset. Ne on valmistettu säänkestävistä materiaaleista ja soveltuvat oivallisesti parvekkeelle. Myös oleskeluryhmän tiikkirunkoinen Haringe-sohva ja muovikuituinen Breeze-nojatuoli on valittu ulkokalusteiden sarjasta. Täysin lasitetulle parvekkeelle voitiin sijoittaa myös sisäkäyttöön tarkoitettuja huonekaluja, mutta niiden materiaalit ovat kestävää puuta ja korkkia sekä metallia.
Tekstiilien värimaailma henkii raikasta, merellistä tunnelmaa. Lattian kuviota toistava matto on nettikirpputorilta, josta löytyi myös persoonallisia koristeita, kuten puinen hämähäkki ja metallinen aurinko.
Parveke on kesäkuukausina jatkuvasti auringon porotuksen kohteena, joten asukas ei kaivannut sinne oliivipuun lisäksi muita kastelua vaativia kasveja. Vihreyttä saatiin muovisilla pallotuijilla sekä luonnosta poimituilla kukkasilla ja oksilla.
Muoviset pallotuijat antavat vehreyttä paahteiselle parvekkeelle.
Lattiaan sopiva matto on Tori.fi-löytö. Parvekkeen muutoksen toteutti sisustussuunnittelija Meja Hynynen.
Kommentoi »