Kokoa muistot vitriinitauluun
Tee itse
Kokoa muistot vitriinitauluun
Minikokoiset vitriinitaulut muodostavat yhdessä jännittävän kokonaisuuden. Matkaliput, kartat, kortit ja kauniit kuvat saavat niissä uuden elämän.
26.4.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Vitriinitauluihin sopivia esineitä voit etsiä lasten lelulaatikoista ja omista vanhoista tavaroistasi. Metsästä kirpputorilta eriparisia posliinihahmoja, hassuja matkamuistoja ja kummallisia koruja. Kollaasitauluissa eriparisuus on vain eduksi. Jos menee liian säläiseksi, maalaa esineet kullanvärisiksi.

Sommittele valmiit laatikot pöydällä mieleiseen muotoon. Ota sommitelmasta kuva, jonka mukaan kokonaisuus on helppo siirtää seinälle.

Tarvikkeet:

  • pieniä pahvirasioita, purkinkansia, tulitikkuaskeja, pakkausten kansia ja muita sopivia vitriinipohjia
  • postikortteja, kartta, lehden sivuja, julisteita ja vastaavia pieniä esineitä
  • sulkia
  • kiiltokuvia, tarroja, matkamuistoja, vanhoja pääsylippuja ja sen sellaista materiaalia
  • kuumaliimapistooli
  • sakset
  • liimapuikko ja/tai kaksipuolista askarteluteippiä.

Taustakuviksi käyvät myös tapetinpalat, lastenkirjojen sivut, valokuvat, kirjekuoret ja mainokset.

Näin askartelet vitriinitauluja

1. Kerää kaikki materiaalit käsille. Sommittele rasioista ja kansista sopivan kokoinen ja muotoinen kokonaisuus. Mieti, mikä teema eri laatikoissa olisi, ja jaa materiaali sen mukaan osioihin.
2. Leikkaa laatikon taustaksi postikortti, lehden sivu, juliste, pala karttaa tai muu sopiva kuva. Kiinnitä taustakuva paikoilleen puikkoliimalla tai ohuella kaksipuolisella askarteluteipillä. Kiinnitä sitten muut kaksiulotteiset osat, kuten kiiltokuvat, liput ja tarrat.
3. Sommittele laatikkoon haluamasi esineet. Käytä kolmiulotteisiin esineisiin kuumaliimaa, jotta saat ne varmasti pysymään tukevasti paikoillaan.
4. Kokoa samalla tavalla kaikki kollaasiin tulevat laatikot. Kiinnitä valmis vitriinitaulu seinälle kaksipuolisella teipillä tai pienillä nauloilla. Merkkaa kollaasin reunat maalarinteipillä seinälle, niin saat laatikot asettumaan juuri oikein.
Vitriinitauluissa turhiksi luokitellut tavarat pääsevät käyttöön ja esille. Jokaisella pikkulaatikolla on oma teemansa. Isomman vitriinilaatikon saat kenkälaatikosta tai puisesta sikarilaatikosta.

Lue lisää:

Kommentoi »