Master Chef 2022 -voittaja Petra Väänänen ja hänen kaksoissiskonsa Noora ovat kehittäneet kaksi herkullista ja helposti valmistuvaa makaronisalaattia, jotka sopivat täydellisesti kesän juhliin ja piknikeille. Kulinaristikaksoset jakavat inspiroivia ruokaideoitaan ja reseptejään sosiaalisessa mediassa, jossa heidät tunnetaan nimellä Foodbytwins.
Katso ohjevideo alta ja ota reseptit talteen!

Kesäinen ricotta-sitruunamakaronisalaatti kanalla
4–6 annosta
● 300 g Rummo Macaronia
● 250 g ricottaa
● 150 g ranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
● 1 sitruunan raastettu kuori
● 1–2 sitruunan mehu
● 1 rkl oliiviöljyä
● 1–2 rkl sokeria tai hunajaa
● 1 dl granaattiomenansiemeniä
● Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
● 1 dl paahdettuja pinjansiemeniä tai manteleita
● 50 g parmesaanilastuja + 2 rkl parmesaanilastuja tarjoiluun
● 2 kpl kanan rintafilee + 1 rkl öljyä tai voita paistamiseen
1. Keitä Rummo Macaroni pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä napakan kypsäksi (al dente). Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
2. Paista kanan rintafileitä pannulla noin 5 minuuttia per puoli. Mausta suolalla. Kuutioi kanat.
3. Valmista kastike: Sekoita ricotta, ranskankerma/jogurtti, sitruunan kuori ja mehu, suola, sokeri ja pippuri sekä oliiviöljy kulhossa.
4. Sekoita makaroni ja kanakuutiot kastikkeeseen. Lisää paahdetut pähkinät/siemenet sekä parmesaani. Sekoita hyvin.
5. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 min ennen tarjoilua. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa tilkka sitruunamehua tai oliiviöljyä ennen tarjoilua.
6. Viimeistele annokset parmesaanilastuilla, siemen/pähkinämurulla, granaattiomenansiemenillä ja halutessasi raastetulla sitruunankuorella.
Katso videolta, miten makaronisalaatit syntyvät!
Vinkki! Italialainen Rummo Macaroni säilyy täydellisen kiinteänä ja herkullisena jopa seuraavaan päivään, joten voit valmistaa makaronisalaatin juhlia edeltävänä päivänä tai pakata yli jääneet tarjottavat seuraavana päivänä piknik-evääksi.

Juhlapöydän pistaasipestomakaronisalaatti
4–6 annosta
Pistaasipesto
- n. 1½ dl (50 g) parmesaania raastettuna
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl sitruunamehua + ½ sitruunan kuori
- 1 dl kuorittuja pistaaseja
- 1 tuuhea ruukku basilikaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl laadukasta oliiviöljyä
- Raasta parmesaani. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista 2 tl mehua.
- Laita parmesaani, valkosipuli, sitruunan kuoriraaste ja mehu, pistaasit, oliiviöljy, basilika ja suola tehosekoittimeen. Lisää osa öljystä. Surauta tasaiseksi tahnaksi.
Pistaasipesto makaronisalaatti
- 300 g Rummo Macaronia
- 200 g värikkäitä kirsikkatomaatteja
- 2 dl pistaasipestoa tai Rummo Pesto alla Genovesea
- 1 burrata tai mozzarella
- 2 rkl pistaaseja rouhittuna
1. Keitä Rummo Macaroni pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä napakan kypsäksi (al dente). Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin.
2. Valmista pistaasipesto tai käytä Rummo Pesto alla Genovesea.
3. Puolita kirsikkatomaatit.
4. Sekoita makaronin joukkoon pistaasipesto, sekä kirsikkatomaatit. Aseta pastasalaatti tarjoiluastiaan. Revi päälle burrata tai mozzarella ja viimeistele basilikalla sekä rouhituilla pistaasipähkinöillä. Tarjoile heti.
