Kodin muutos: pienen keittiön avartaminen
Sisustus
Kodin muutos: pienen keittiön avartaminen
Saareke vei keittiöstä aivan liikaa tilaa, joten se sai lähteä. Nyt ruokapöydän äärellä mahtuu hyvin istumaan. Myös keittiön väriskaala raikastui, kun vaalea koivu korvasi tumman pyökin.
23.2.2017
 |
Avotakka

Edellisen asukkaan avokeittiöön rakentama iso saareke oli tullut tiensä päähän. Se vei kohtuuttoman paljon tilaa ja tukki koko keittiön. Saarekkeen päälle rakennettu valtava liesituuletin pahensi tilannetta. Ruokapöytä oli ahdettu nurkkaan, sillä se ei mahtunut huoneessa muualle.

Saareke päätettiin poistaa ja sen sijaan sijoittaa koko keittiö takaseinälle. Tämä tarkoitti, että liesi ja alakaapistot piti mahduttaa yhdelle seinälle. Jääkaappi-pakastinyhdistelmä siirrettiin aivan huoneen nurkkaan, jolloin liesi ja saarekkeesta vapautuvat kaapit mahtuivat sen tilalle. Keittiöön tarvittiin nyt pidempi työtaso, ja samalla sen materiaali vaihtui tummasta pyökistä vaaleaan, värittömällä öljyllä käsiteltyyn koivuun.

Saarekkeen tilalle mahtuu iso pöytä, joka rajaa tilaa. Nyt myös tuoleille on tilaa pöydän molemmin puolin.
Tapetti, valaisimet  ja pikkuhyllyt yhdistävät avokeittiön aiempaa  paremmin olohuoneen tyyliin.

Välitilaan valittiin kaakeleiden sijaan tapetti. Se on helppo myöhemmin vaihtaa, jos tyyli alkaa kyllästyttää. 

Jääkaapin ja yläkaappien väliin jäävään tilaan ei haluttu lisää yläkaappeja, jotta kokonaisuudesta ei tulisi raskas. Niiden tilalle kiinnitettiin muutama avolokerikko ja ripustettiin valaisimia. Näin keittiöstä tuli ilmava ja tyyliltään muuhun huoneeseen sopiva.

Mitä remontti maksoi?

  • Työtaso upotuksineen 260 e
  • Tapetti 80 e
  • Seinälokerikot, 2 kpl 80 e
  • Puiset valaisimet, 2 kpl 106 e
  • Sähkötyöt 580 e

Yhteensä 1106 euroa.

Sisältöä ei voida näyttää
Valitsemasi suostumukset estävät tämän sisällön näyttämisen. Muokkaa asetuksia evästeasetuksissa.

Kommentoi »