Ville alkoi rakentaa tavallista kissojen raapimispuuta – Toivo ja Taisto saivatkin riippusillan ja kyttäyspöntön katonrajaan!

Ville alkoi rakentaa tavallista kissojen raapimispuuta – Toivo ja Taisto saivatkin riippusillan ja kyttäyspöntön katonrajaan!
Ensin Ville Laitinen rakensi perheensä kissoille raapimispuun, ja siitä se ajatus sitten lähti! Nyt Villen ja Netta Iltasen Toivo- ja Taisto-kissat saavat seikkailla olohuoneen katonrajassa riippusillalla ja tiirailla perheen touhuja 8-kulmaisesta kyttäyspöntöstä.
Julkaistu: 11.3.2021
Netta Iltasen ja Ville Laitisen perheeseen kuuluvat kissat Toivo, 1v 9kk, ja Taisto, 5kk. Jutun kuvat on ottanut Netta Iltanen.

Mitä ihmettä, olohuoneenne katonrajassa on riippusilta ja kahdeksankulmainen, ikkunallinen pömpeli. Mistä on kyse?

Kissojemme Taiston ja Toivon raapimispuut alkoivat olla jo tiensä päässä, joten syntyi idea tehdä uusi. Kun Ville oli saanut raapimispuun lähes valmiiksi, syntyikin idea siitä jatkuvasta riippusillasta ja kyttäyspöntöstä.

Perheen olohuoneen katossa oli valmiina koukku, joka kestää isommankin painon – mikä mainio syy siis nikkaroida kissoille kyttäyspönttö!
Riippusillalta ja kyttäyspöntöstä on kätevä tarkkailla perheen touhuja.

Miten rakentaminen sujui?

Hyvin, ei ollut erityisiä mutkia matkalla. Hitain vaihe oli raapimapuun köyden pyörittely sisalköydestä, köysi piti saada tiukalle ja kädet väsyivät.

Mitä materiaaleja käytitte härveliin?

Raapimapuuhun on käytetty paksuja paperirullia, lastulevyä, sisalköyttä, teddykangasta ja liimaa. Sillassa on materiaaleina rimoja, sidontanauhaa, alumiinitankoja ja sisalköyttä. Pöntössä on käytetty lastulevyä, kovalevyä, alumiinilevyä ja maalia, ja se on kiinnitetty kattoon isolla pultilla.

Materiaalit rakennelmaan löytyivät pääosin valmiina perheen kotoa. Köydet, pultit ja kankaat he ostivat.
Toivo viihtyy selvästi paremmin pöntössä, ja Taisto nukkuu riippusillalla.
Välillä sillalla on ruuhkaa, kun Toivo ja Taisto haluavat kulkea siitä samaan aikaan.

Mitä Toivo ja Taisto ovat tuumanneet rakennelmasta?

Kaikki rakennelman osat ovat kovassa käytössä, ja kissat viihtyvät. Välillä sillalla on ruuhkaa, ja välillä hitaampi, tässä tapauksessa Taisto, jää jalkoihin, ja Toivo hyppää yli. Toivo viihtyy selvästi paremmin pöntössä, ja Taisto nukkuu riippusillalla.

"Kissat pääsevät korkealle karkuun perheen lapsia ja saavat oman turvapaikkansa", Netta sanoo.
Villellä on jo hautumassa idea seinille kiinnitettävistä kiipeilytasoista. "Katsotaan, mitä meillä seuraavaksi tapahtuu!" Netta sanoo.
4 kommenttia