Kirsi Alm-Siiralle hintavertailu on paras tapa säästää: ”Kodistamme en halua tinkiä”
Ihmiset
Kirsi Alm-Siiralle hintavertailu on paras tapa säästää: ”Kodistamme en halua tinkiä”
Toimittaja Kirsi Alm-Siira päätti satsata kodin sijaintiin mutta säästää ruokamenoissa vertailemalla ahkerasti hintoja. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
17.11.2023
 |
Kotivinkki

Paras paikka kotona

Olohuoneen matto. Siinä venytellään, tehdään läksyjä, leikitään koiran kanssa ja siinä tyttäreni treenaavat tanssisarjoja.

Paras hetki päivässä

Pidän alkuillan fiiliksestä. Jos olen töissä, yleensä siinä kohtaa alkaa hahmottua illan agenda. Kotona taas alkuilta on yleensä päivän rauhallisin hetki: tytöt ovat lähdössä tanssiin, ruoka on syöty ja on aikaa tehdä omia juttuja, kuten lukea, laittaa naamio kasvoille tai tehdä nopea kotijumppa.

Paras epäonnistuminen

Irtisanouduin muutama vuosi sitten Maikkarilta ja vaihdoin työpaikkaa. Sain kokeilla duunia, joka vaati hallinnollisten asioiden organisointia, ja havaitsin, ettei se ole juttuni. En ollut työssä hyvä, ja oli varmasti minun ja työyhteisön onni, että lähdin. Palasin nykyiseen työhöni ja osasin arvostaa sitä entistä enemmän paluun jälkeen.

”Yritän tehdä päätökset itsenäisesti, en miellyttääkseni muita. Minulle on aika lailla sama, jos joku arvostelee minua.”

Paras neuvo

Itseapukirjoissa kehotetaan elämään oman näköistä elämää. Tähän pyrin. Yritän tehdä päätökset itsenäisesti, en miellyttääkseni muita. Minulle on aika lailla sama, jos joku arvostelee minua. Tärkeintä on, että olen sinut tekemisteni kanssa. Tv-työ on ollut tähän hyvä koulu. Ikinä ei voi miellyttää esimerkiksi kaikkia katsojia, ja siksi sellaista ei kannata yrittääkään.

Paras satsaus

Saisin hilattua asumis­menojani alemmas muuttamalla pienempään asuntoon tai kauemmas keskustasta. Kodista en kuitenkaan halua tinkiä. Paikka on tärkeä minulle ja tytöilleni. Pidämme Punavuoren hengestä, ja lasten koulu on ihan vieressä. He lähtevät kotoa viisi minuuttia ennen kuin tunnit alkavat.

Paras tapa säästää

Ruokaostoksilla voi säästää kuukaudessa kymppejä tai satasia vain vertailemalla hintoja. Kilohintoja kannattaa seurata muissakin kuin punnittavissa tuotteissa.

Parasta kotikulmilla

Pidän siitä, kun kesälomien jälkeen kaupunki palaa arkeen. Näen samat koiranulkoiluttajat koiralenkeilläni säännöllisesti, ja lähikoulujen ja päiväkotien lapset ilahduttavat. Kaupungin sykkeen havaitsee erityisesti syksyisin.

Paras ystävä

Parhaat ystävät iloitsevat toistensa onnistumisesta. Heidät tunnistaa myös siitä, että heidän seurassaan tulee hyväksytyksi virheineen päivineen.

Paras...

Liikuntaväline: Jumppamatto

Ruoka: Savustettu kala

Juoma: Light cola

Tuoksu: Puhdas puuvilla

Kulkupeli: Raitiovaunu

Matkakohde: Alpit

Kännykkäsovellus: Instagram

Kirja: Willian Golding: Kärpästen herra

Tv-ohjelma: Tanssii tähtien kanssa

Elokuva: Pulp Fiction

Radiokanava: Yle X

Keittiöväline: Kahvinkeitin

Vaate: Jumppatrikoot

Kosmetiikkatuote: ZO Skin Health Firming serum

Musiikki: Snow Patrol: Chasing Cars

Ravintola: Green Hippo

Herkku: Lakritsi

Kahvila: Patisserie Teemu Aura

Kaupunki: Tukholma

Vuodenaika: Syksy

Huonekalu: Sänky

Kukka: Ruusu

Aamupala: Munakas

Kommentoi »