Kirkkaita värejä ja aasialaishenkistä räväkkyyttä – olohuoneen boheemi ilme raikastui pikkurahalla
Sisustus
Kirkkaita värejä ja aasialaishenkistä räväkkyyttä – olohuoneen boheemi ilme raikastui pikkurahalla
Asukas kaipasi olohuoneeseensa lisää avaruutta ja raikkautta. Ratkaisu löytyi huonekalujen karsimisesta, maalipensselistä ja palasesta tapettia.
18.4.2018
 |
Kotivinkki
Olohuone ennen muutosta.

Aasialaishenkinen olohuone alkoi tuntua asukkaasta tunkkaiselta. Tilaan piti saada lisää avaruutta ja raikkautta.

Asukas ei enää tarvinnut televisiota, joten se annettiin pois. Toinen raskaista kaapeista löysi paikkansa olohuoneessa muualta, toinen makuuhuoneesta.

Asukas tykkää edelleen räväkästä tyylistä, joten paikalle tuotiin jo aiemmin ostettu värikäs lipasto ja seinä maalattiin siihen sointuvalla hennon vihreällä sävyllä. Nyt ystävän tekemä taulu nousee paremmin esiin seinästä. Lipaston taakse kiinnitettiin sinitarralla pala tapettia rajaamaan asetelmaa ja tuomaan maton väriä seinälle.

Asetelmat tuovat tilaan asukkaansa persoonaa. Tärkeät esineet ja matkamuistot pääsevät oikeuksiinsa värikkään lipaston päällä. Metsästä löytynyt kallo kiinnitettiin naulalla puunpätkään ja sarviin viriteltiin valosarja.
Kukkamaljakon sävy on valittu tapettia silmällä pitäen. Vaihtele kasveja mielesi mukaan: jouluna havuja, keväällä pajun oksia, siivouspäivänä leikkokukkia.
Vanha laatikko kätkee sisäänsä pinon aikakauslehtiä. Laatikon päällä on tyynyjä, jotta pöly ei pääse kerääntymään lehtiin.

Seinämälle siirrettiin myös asukkaan isoisän tekemä pöytä, joka oli aiemmin käytössä sohvapöytänä. Romujen säilytyspaikkana ollut puulaatikko asettui luontevasti pöydän alle, ja nyt se kätkee sisäänsä lehtiä ja tyynyjä.

Lipaston päälle tehtiin tärkeistä esineistä kaunis asetelma, jonka esineitä on helppo vaihdella. Asukkaan suosikit kirahvit pääsivät kunniapaikalle.

Mitä maksoi?

  • Seinämaali 30 e
  • Kukat ja harmaa ruukku 35 e

Yhteensä 65 e

Viritä ideaa

Vajaista tapettirullista saa helposti piristystä sisustukseen.

  • Viritä pystyraita ja liimaa tapettivuota koko seinän korkeudelle, jolloin raita rajaa asetelman ja tuo särmää seinään.
  • Tee tapetinpalasta taulu seinälle kehystämällä se. Jos haluat runsaan ja romanttisen vaikutelman, valitse koristeellinen kehys. Voit myös tehdä kollaasin seinälle useammasta pienestä tapettitaulusta.
  • Saat uutta ilmettä huonekaluihin, kun päällystät esimerkiksi lipaston, kaapin tai pöydän pintoja tapetilla. Liisteröi tai liimaa tapetti huonekalun pintaan hyvin kiinni. Jotta pinnasta tulee kestävä, se kannattaa lakata.
  • Uudista lampunvarjostin ja kääräise tapettia vanhan lampun pintaan. Paloturvallisuussyistä älä laita tapettia sellaiseen varjostimeen, jonka varjo on hyvin lähellä lamppua.
Somista lasipurkin kansi kauniilla servietillä tai paperinpalalla ja pistä purkin sisään paristoilla toimiva valosarja. Persoonallinen jouluvalo on valmis!
Kommentoi »