Maku

Kevyet jälkiruoat syksyyn


Syksyn sadosta, marjoista ja hedelmistä, valmistuu herkullisia ja keveitä jälkiruokaa. Syntinen suklaakin on sallittua, kohtuudella.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Puolukkavaahto on todellinen ihmejälkkäri. Se syntyy vähistä aineksista ja ilahduttaa laihduttajia rasvattomuudellaan. Syksyn omenasato kypsyy mikrossa nopeasti jälkiruoaksi. Uuniomenat maistuvat myös makeana välipalana. Rouhitut piparkakut tekevät kuohkeasta mokkamoussesta jouluisen. Rahka-valkuaisvaahtopohjainen mousse on yksinkertaisesti hyvää – ja kaiken kukkuraksi kevyttä. Lettukesteistä voi keventäjäkin nauttia. Kaakaoletut viimeistellään puolukkarahkalla. Syntinen suklaa voi olla parhaimmillaan myös sallittua. Banaani-suklaamuffinit valmistuvat todella vähärasvaisesta vaahtotaikinasta, joka saa lisämakua tummasta suklaasta.

Julkaistu: 30.4.2010