Päästä valo sisään ja keskity olennaiseen! Ammattijärjestäjän 6 vinkkiä kevätsiivoukseen
Sisustus
Päästä valo sisään ja keskity olennaiseen! Ammattijärjestäjän 6 vinkkiä kevätsiivoukseen
Jotta kevätsiivousurakasta ei tulisi kohtuuton, ammattijärjestäjä Laura Holmström neuvoo keskittymään yhteen kohtaan kerrallaan. Jos siivoat säännöllisesti vähän, vältyt suursiivoukselta.
23.3.2020
 |
Kotivinkki

Kevätsiivous: ammattijärjestäjän vinkit

Siivoa kellon kanssa

Käytä aikarajoja ja päätä esimerkiksi, että käytät yhden tilan siivoamiseen 30–45 minuuttia. Ota tavoitteeksi yksi alue kerrallaan: keittiö, kylpyhuone, vessa, olo- ja makuuhuoneet. Siivoa ensin ne tilat, joissa vietät eniten aikaa. Tehtävät voi jakaa myös useammalle päivälle.

Pese verhot ja ikkunat

Kodin ilme kirkastuu jo ikkunanpesusta, kun valo pääsee sisään. Tarvitset vain sopivasti leudon ja pilvisen päivän, tiskiaineen, mikrokuituliinan ja lastan. Pese samalla talven yli roikkuneet verhot. Pyyhi ikkunalaudat ja karmit.

Kohtaa harvoin tavatut

Pyyhi peilit, koriste-esineet ja lamput sekä ylähyllyt. Raikasta sohvat ja nojatuolit tekstiilisuihkeella. Imuroi myös jääkaapin takaa ja lattialistat. Pyyhi ovet ja kahvat. Tuuleta pehmolelut ja päiväpeitot.

Käy läpi talvivaatteet

Mitä takkeja et ole käyttänyt aikoihin? Löytyykö laatikosta parittomia hanskoja? Pese käyttökelpoiset, tuuleta neuleet ja pane ne vakuumipusseihin. Nimeä pussit käyttäjän mukaan. Kierrätä ja luovu turhista käyttämättömistä yläkaappien tavaroista.

Hoida kasvit ja putsaa parveke

Nypi kasveista huonot osat pois, vaihda mullat ja lannoita. Käytä apuna vanhaa pöytäliinaa, sanomalehteä tai avattua jätesäkkiä. Siivoa samalla parveke: vie lyhdyt varastoon ja kaiva ruukut varastosta kesäkukkia varten. Kaipaavatko ne ja kalusteet putsausta?

Pikaraikastus kukilla

Jos et ehdi tai jaksa siivota kunnolla, ensiapuna voit tuulettaa kodin hyvin ja hankkia pöydälle keväisen leikkokukkakimpun.

Kommentoi »