Viherpiha

4 x uusi idea kevään ruukkuistutuksiin! Hullaannu niittymäisiin asetelmiin ja purppuraisiin sävyihin

4 x uusi idea kevään ruukkuistutuksiin! Hullaannu niittymäisiin asetelmiin ja purppuraisiin sävyihin
Suloiset sipulikasvit ovat täällä taas! Tänä keväänä ne höystetään keveiksi heinillä ja koristeellisilla oksilla. Poimi ideat terassin ja parvekkeen ruukkuistutuksiin.
Julkaistu 29.3.2021

1. Peikonpähkinän taikaa

Itämaishenkinen istutus syntyy hyödyntämällä toistoa, kontrasteja ja hillittyä yksinkertaisuutta. Peikonpähkinän kippuraiset oksat muuttavat ’White Magic’ -helmililjaryhmän jämptin ilmeen keveäksi ja samalla tuovat istutukseen kolmiulotteisuutta. Valloittavat helmililjat eivät kavahda pikkupakkasia ja kukkivat pitkään viileänä keväänä. Kun routa on sulanut, voit istuttaa istuta jo kukkineet sipulit 5–10 sentin syvyyteen maahan odottamaan seuraavaa kevättä.

2. Tuoksuva keväthurmos

Villisti kukkivat niittymäiset istutukset ovat nyt trendikkäitä – miksi et ottaisi tyyliä haltuun heti keväällä! Kauden suloisin yhdistelmä syntyy pulleapalloisista pajunoksista ja sipulikasveista. Tuoksuvien hennonkeltaisten ’Yellowstone’-hyasinttien ja kerrannaisten ’Bridal Crown’ -perunanarsissien voimakas ilme kevenee hetkessä, kun lisäät niiden lomaan rennosti eri suuntaan kurottelevia pajunkissoja ja rubiinisarakkia. Kastele istutusta niukasti niin kauan kuin sää on viileää.

Kun routa on sulanut, voit istuttaa moni­vuotiset kukkasipulit maahan. Ensi keväänä saat nauttia niiden kukkaloistosta uudestaan!

3. Kukatonta kauneutta

Kesäkukissa trendikkäät tummat värit ovat hiipineet myös kevät­istutuksiin. Syvää purppuraa toistavat tässä viirulehtinen ’Red Riding Hood’ -tulppaani, ’Dark Debbie’ -koristeapila ja hauskan hapsumainen sirosara ’Variegata’. Mutkitteleva peikonpajun oksa rikkoo kokonaisuuden pöyheää muotokieltä. Ruukku: Järvenpään Kukkatalo.

4. Kaikki esille

Kun perustat sipulikukkaniityn lasi­astiaan, pääset ihailemaan paitsi lumoavia kukkia myös sipuleista päivä päivältä pidemmiksi, kohti pohjan lekasorakerrosta kurottavia juuria. Tässä lehtien ja lehtikuusen oksien lomasta pilkottaa lumipisara ’Bridesmaid’, narsissit ’Katie Heath’ ja ‘Minnow’ sekä valkoinen helmililja. Oranssi ’Gipsy Queen’ -hyasintti tuo väripilkahduksen pitkälle kevääseen kukkivaan istutukseen.

Kommentoi »