4 × keväinen drinkki – kolmen aineksen kuohuva juhlamalja ja muut sesongin raikkaimmat juomat!
Ruoka
4 × keväinen drinkki – kolmen aineksen kuohuva juhlamalja ja muut sesongin raikkaimmat juomat!
Kevään juhlien cocktaileihin sopivat raikkaat maut ja sesongin raaka-aineet – alkoholilla tai ilman. Poimi ohjeet neljään houkuttelevaan drinkkiin!
31.3.2023
 |
Maku

Verigreippi-proseccococktail

Kolmen aineksen drinkki sopii kuohuvaksi juhlamaljaksi.

2 annosta (gluteeniton, vegaaninen)

10 min

Ainekset:

  • 4 rkl vodkaa
  • 2 dl verigreippimehua
  • noin 2 dl proseccoa (vegaanista)
  • 2 viipaletta appelsiinin- tai greipinkuorta

Verigreippi-proseccococktail – ohje:

  1. Mittaa kahteen viinilasiin vodka ja mehu. Sekoita hyvin.
  2. Täytä lasit kuohuviinillä ja koristele greipin- tai appelsiininkuorella

Cinderella-mocktail

Hedelmäinen alkoholiton mocktail tuo auringon pilviseenkin juhlapäivään.

2 annosta (gluteeniton, vegaaninen)

15 min + 20 min keittäminen

Ainekset:

  • 1 dl ananasmehua
  • 1 dl appelsiininmehua
  • 1 dl sitruunanmehua
  • 4 rkl granaattiomenasiirappia ()
  • 1 tlk (0,33 l) ginger alea eli inkiväärijuomaa
  • jäitä

Granaattiomenasiirappi

  • 1 (noin 400 g) granaattiomena
  • 3 dl vettä
  • noin 3 dl sokeria, eli yhtä paljon kuin granaattiomenamehua

Koristelu

  • 2 ananassiivua
  • 2 appelsiinisiivua
  • 2 cocktailtikkua

Cinderella-mocktail – ohje:

  1. Tee siirappi. Irrota granaattiomenansiemenet kattilaan. Lisää vesi. Keitä sekoittaen 10 minuuttia.
  2. Siivilöi mehu harson läpi. Purista kaikki mehu talteen, ja mittaa se kattilaan. Lisää yhtä paljon sokeria kuin mehua on. Keitä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Jäähdytä, pullota ja säilytä jääkaapissa. Siirappi säilyy useita viikkoja kylmässä.
  3. Mittaa mehut cocktailsekoittajaan tai suljettavaan lasitölkkiin. Täytä jäillä ja sekoita noin puoli minuuttia.
  4. Siivilöi juoma kahteen korkeaan lasiin, valuta joukkoon siirappi ja täytä lasit inkiväärijuomalla.
  5. Koristele cocktailtikkuun pujotetuilla hedelmäsiivuilla.

Fenkolisour

Pehmeän tymäkkä sour saa odottamattoman makunsa fenkolisiirapista ja tuorepuristetusta fenkolimehusta. Drinkkiä varten tarvitset mehulingon.

2 annosta (gluteeniton, maidoton)

20 min + siirapin jäähdytys

Ainekset:

  • 1 dl fenkolimehua mehulingolla (2–3 fenkolia)
  • 4 rkl giniä
  • 4 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl fenkolisiirappia
  • jäitä
  • 1 valkuainen

Fenkolisiirappi

  • 1 fenkoli
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 3 dl vettä
  • 3 dl sokeria

Fenkolisour – ohje:

  1. Tee siirappi. Leikkaa fenkoli paloiksi kattilaan. Lisää loput ainekset ja keitä 10 minuuttia. Siivilöi siirappi tölkkiin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Siirappia tulee noin 2 dl. Se säilyy usean kuukauden kylmässä.
  2. Valmista fenkolimehu lingolla.
  3. Mittaa cocktailsekoittajaan tai kannelliseen puolen litran lasitölkkiin gini, sitruunanmehu, siirappi ja jäät. Lisää valkuainen. Sulje sekoitin ja ravista voimakkaasti 30–40 sekuntia.
  4. Jaa fenkolimehu kahteen laakeaan samppanjalasiin. Siivilöi päälle juoma sekoittajasta. Lisää iso jääpala ja koristele fenkolisiivulla. Tarjoa heti.

Raparperishrub & tonic

Shrub on maustettu drinkkietikka. Keväällä shrub tehdään tietenkin raparperista ja sekoitetaan raikkaaksi alkoholittomaksi drinkiksi. Voit käyttää tuoretta tai pakasteraparperia!

2 annosta (gluteeniton, vegaaninen)

5 min + 4 tuntia + 1 vrk tekeytyminen

Ainekset:

  • ½ dl shrubia
  • jäitä
  • 1 tlk (0,33 l) tonic-vettä
  • (rosmariinia ja raparperia koristeluun)

Raparperishrub

  • 5 dl raparperipaloja
  • 3 dl sokeria
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 oksa rosmariinia

Raparperishrub & tonic – ohje:

  1. Valmista shrub. Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi.
  2. Mittaa isoon lasitölkkiin sokeri, etikka ja suola. Sekoita niin, että sokeri liukenee. Lisää raparperit ja rosmariini. Anna maustua huoneenlämmössä 4 tuntia. Ravistele tölkkiä noin 30 minuutin välein. Siirrä tölkki jääkaappiin vuorokaudeksi.
  3. Siivilöi shrub kulhoon. Painele kaikki neste raparperista. Säästä raparperit koristeluun tai jääveden maustajaksi. Pullota shrub ja säilytä jääkaapissa. Shrub säilyy jopa 2 kuukautta.
  4. Valmista drinkit. Täytä kaksi lasia jäillä. Lisää shrub ja tonic. Koristele halutessasi rosmariinilla ja raparperilla.
1 kommentti