Avotakka

Kuivakukkia, sitruunalimonadin sävyä ja jälleen trendikäs Aalto-vaasi – kokosimme kevään 2020 suurimmat sisustustrendit

Kuivakukkia, sitruunalimonadin sävyä ja jälleen trendikäs Aalto-vaasi – kokosimme kevään 2020 suurimmat sisustustrendit
Heleät sisustusvärit seinissä ja tekstiileissä sekä muhkeat ryijymatot ovat kevään herkullisimmat sisustusvillitykset. Raikkaan sisustuksen kruunaa korea kuivakukkakimppu.
Julkaistu: 22.1.2020

1. Sitruunalimonadia seinään

Kesytä trendiväri Lemonade kotikäyttöön yhdistämällä siihen luonnonvalkoista sekä pellavan, rottingin ja korkin sävyjä. Heleä energisoiva keltainen sopii hyvin ruokailutilaan ja keittiöön.

Seinä on maalattu Tikkurilan maalisävyllä H300 Lemonade. Ruokapöytä 90 A 995 € ja Tapiovaaran Lukki-tuolit 429 €/kpl, Artek. Pellavaliina 95 €, Moko. Paper Collectiven juliste 29 € ja magneetti­kehykset 39 €, Finnish Design Shop. Market Setin Singapour-riippuvalaisin 260 €, Armas. Fair Furnituren korkkijakkara 210 €, Kaarna Living. Stailaus Anna Aromaa

2. Korista koti kuivakukilla

Kuivakukat olivat muotia 1980-luvulla. Monille jäi rusehtavista, pölyä keräävistä kukista ikäviä muistoja. Nyt on aika unohtaa menneet. Värjätyt koreat kuivakukat ovat kovassa nosteessa. Niillä saa luotua kotiin hetkessä iloisen juhlatunnelman.

Kirpputoreilta kannattaa etsiä 50–60-lukujen keraamisia vaaseja. Ne sopivat tyyliltään värikkäiden kuivakukkakimppujen maljakoiksi.

Hersyvä kuivakukkakimppu tuo kattaukseen iloisen karnevaalitunnelman, Studio Viivi. Ferm Livingin Orb-kastelukannu 79 €, Finnish Design Shop. Okki Laineen Kupittaan savelle suunnittelema keramiikkamaljakko 78 € ja Erkkitapio Siiroisen Pablo-lasimaljakko, Riihimäen lasi 78 €, Momono. Kannellinen puuastia 9 €, Olkkari. Bungalow’n kuviollinen puuvillapöytäliina 107,50 € ja Lapuan kankureiden Tsavo-pellavahuivi 41,90 €, Kämppä. Stailaus Anna Aromaa

3. Muhkea ryijymatto pehmentää tilan kuin tilan

Paimentolaismatot sekä värikkäät boucherouite-ryijymatot rikastuttavat skandinaavista sisustustyyliä. Käsintehdyt marokkolaiset boucherouite-matot on kudottu käytetyistä tekstiileistä ja teollisuuden ylijäämämateriaaleista. Yhdistä pieni, värikäs ryijymatto isoon juutti- tai sisalmattoon.

Boucherouite-matot ovat yksilöllisiä, kahta samanlaista ei ole. Maton koko 140 x 262 cm, 699 €, Ellos.

4. Valitse pellava (niin materiaalina kuin sävynä)

Pellava on ihana paitsi materiaalina, myös seinävärinä. Pellavan sävyllä maalatut seinät tekevät tilasta pehmeämmän ja kodikkaamman kuin valkoinen väri. Väriin on myös helppo yhdistää kevään muita muodikkaita sisustusvärejä, kuten keltaista (kohta 1.) ja liilaa (kohta 7.).

Innostuitko? Tikkurilan maalisävy H484 Mulperi on hyvä sävy vaaleiden värien ystäville.

Vaaleillakin tekstiileillä saa aikaan rehevän petauksen. Tekstiilit Ferm Living.

5. Aalto-vaasi villitsee taas

Aalto-vaasit ovat lähes itsestäänselvyys suomalaiskodeissa. Vaasi keikkuu myös ylioppilashajatoivelistojen kärjessä vuodesta toiseen. Aalto-vaasien väriskaalassa nähdään tänä keväänä houkuttelevia murrettuja sävyjä. Erityisesti korkea klassikkovaasi inspiroi nyt sisustajia.

Korkeaan vaasiin saa mukavasti sovitettua trendikkään kuivakukkakimpun.

Myös Aalto-vaasin sävynä on trendikäs pellava. Alvar Aalto -kokoelman maljakko, korkeus 27 cm, 189 €, Iittala.

6. Rottinki jatkaa voittokulkuaan

Rottinki on ollut sisustajien suosiossa jo pitkään, eikä loppua suosiolle näy. Nyt materiaalia käytetään kalusteissa efektinomaisesti.

Tässä kodissa rottingista on punottu kaunis patterinsuojus. Lue koko kotijuttu täältä.

7. Yhdistä herkullinen laventeli ruskeaan

Liila on toinen vuoden trendiväreistä. Laventeli ei ole helppo sisustusväri. Onneksi sen vahvuus talttuu, kun siihen yhdistää ruskean ja pellavan sävyjä.

Jos haluat uutta väriä sisustukseen, maalaa vanha Lundian hylly Tikkurilan trendikkäällä laventelin sävyllä H343.

Miten trendikkäältä ruskea vintagelasi- ja keramiikka taas näyttävätkään! Ruskea ja hunaja ovat lämpimiä vastavärejä viileälle laventelille. Hayn Unit-teräshylly (43 × 75 × 200 cm) 230 €, Royal Design. Hayn kaksivärinen suupuhallettu vaasi 45 €, Finnish Design Shop. Hunajanvärinen Domus-tuoli 650 €, Artek. Stailaus Anna Aromaa
3 kommenttia