Meidän Talo

Kestävät terassin kalusteet

Kestävät terassin kalusteet
Kestävyys on terassikalusteiden valinnassa tärkeää, etenkin, jos kalusteet ovat terassilla ympäri vuoden. Polyrottinki tai polystyreenimuovi saattaa silloin olla puuta parempi materiaali.
Julkaistu: 15.5.2014

Kysymys: Katetulla terassilla ympäri vuoden pitämämme puutarhakalusteet ovat kuluneet pahoin, eivätkä ne enää miellytä silmääni muutenkaan.

Toivoisin löytäväni terassille mukavasti istuttavat tuolit ja tilavan pöydän, jonka ympärille mahtuisi kuusi ihmistä kerralla nauttimaan grilliherkkuja. Kalusteiden väri saisi olla harmaa tai musta.

Vastaus: Puisten puutarhakalusteiden rinnalle ovat tulleet helppohoitoiset polyrottingista ja artwood-materiaalista valmistetut kalusteet. Näistä artwood-kalusteet kestävät ympärivuotista ulkosäilytystä aina -20 asteeseen. Materiaali on vahvaa polystyreenimuovia, ja pinnan kuvio jäljittelee puulaudoitusta.

Näyttävä alumiinirunkoinen artwood-ruokailuryhmä löytyy vaikkapa Iskun Laituri-sarjasta. Pöytiä on neljää kokoa alkaen neliönmallisista 70 x 70 ja 90 x 90 cm:n kokoisista suorakaiteen mallisiin 90 x 150 ja 100 x 200 cm:n suuruisiin pöytiin.

Laituri-sarjaa täydentävät selkeälinjaiset pikkutuolit sekä penkit ja aurinkotuolivuoteet. Kalusteita saa tummanharmaana, mustana ja valkoisena. Niiden puhdistamiseen ja huoltoon riittää vesi ja saippua. Myöhemmin kalusteiden ikää voidaan jatkaa maalaamalla ne akryylipohjaisella maalilla. Istumamukavuutta tuoleihin tuovat Iskun Stone-istuinpehmusteet, joita saa mustan, harmaan ja lilan värisinä. Pehmustekangas on kestävää, ulkokäyttöön soveltuvaa polyesteriä. Pehmusteet pestään tarvittaessa 30 asteen vesipesussa.

Ruokailuryhmän tuoleineen ryhmittää yhteen vesisadetta kestävä, Heat-Set-polypropyleenista valmistettu Iskun Artist-matto. Mattoja saa käytäväkokojen lisäksi keskilattialle sopivina 135 x 190, 160 x 230 ja 200 x 290 cm:n kokoisina. Värit ovat luonnonvalkoinen, beige ja harmaa.

Kommentoi »