Kesän kauneimmat ruukkukukat
Piha ja puutarha
Kesän kauneimmat ruukkukukat
Touko-kesäkuussa kesäkukkien valikoimat ovat puutarhoilla runsaimmillaan. Valitse tyyliisi sopivat ruukkukukat kasvupaikan mukaan, niin menestys on taattu.
2.6.2015
 |
Viherpiha

Kun ruukutuspöytä jää kevään tohinoiden jälkeen vähälle käytölle, sen voi täyttää ihastuttavilla kesäkukilla. Kun kokoat ruukuista ryhmän, niin pääset kastelussa helpommalla.

Pastellinen kimara pöydän päällä on sekoitus lobelioita, koristetupakkaa, vaaleanpunaista enkelinkukkaa ja amppeliharsoa. Suuressa saviruukussa komeilee ’Mårbacka’-pelargoni, joka on kenties tunnetuin ja rakastetuin kaikista pelargonilajikkeista. Se kukkii parhaiten suojaisalla paikalla säännöllisen kastelun ja lannoituksen voimin.

Salvian lehtien muoto ja pinnan samettinen tekstuuri sopivat erityisen hyvin yhteen kukkivien kasvien kanssa.  Petunia ’Lavender’ on kaunis pari terveyttä uhkuvalle 'Tricolor' salvialajikkeelle. Salvia viihtyy parhaiten hieman hiekkaisessa, ilmavassa mullassa, eikä petuniakaan siitä pahastu. Sen sijaan ravinteita salvia kaipaa huomattavasti petuniaa vähemmän. Jos laitat ruukkuun pitkävaikutteista lannosta, se toimii molemmille lajeille.
Rouheaan puulaatikkoon on koottu ryhmä, jossa korkeimmalle päänsä kohottaa hopeanharmaalehtinen laventelipuu. ’Purple Picoté’ - riippapetunialla on valkoiset reunat muuten tummanvioleteissa terälehdissä. ’Sanguna Blue Vein’ -lajikkeella kukinnon lehtisuonet ovat taustaväriä tummemmat. Valkoisen lobelian pikkukukat tuovat keveyttä.
Lopputulos on yksinkertainen ja kaunis, kun istutat yhteen saman värin vaaleita ja tummia sävyjä. Kaksi lobeliaa pelkistetyssä punotussa korissa on helppo napata kahvasta mukaan vaikka onnitteluviemisiksi vastavalmistuneelle. Kori on kyllä syytä muovittaa sisäpinnastaan.
Hennot pastellit saavat voimaa muutamista tummemmista tuikahduksista, joita tarjoilevat keisarillisen punavioletti verbena ja alhaalta pilkottava liila minipetunia. Viileän vaaleanpunainen lumihiutale toistaa taustalla näkyvän pelargonin sävyä. Kerrannaiskukkaisen riippapetunian lajike on ’Sweetsunshine Odyssey’.
Kommentoi »