Kesän asumisen messut suosittuja
Rakenna ja remontoi
Kesän asumisen messut suosittuja
Kesän omakotitalomessuilla oli kiinnostunut yleisö. Kuopioon ja Loviisaan tuli runsaasti väkeä.
14.9.2010
 |
Meidän Talo

Kuopion asuntomessut keräsivät kävijöitä viime vuotta enemmän. Elokuun puolivälissä päättyneillä messuilla vieraili kaikkiaan 158 408 kävijää, kun Valkeakoskella kävi viime vuonna noin 142 000. Päiväkohtainen kävijäennätys saavutettiin lauantaina 14.8., jolloin messuvieraita oli kaikkiaan 8 062.

– Suuri kävijämäärä kertoo siitä, että messujen sisältö ja tarkoitus sekä yleisön toiveet ovat kohdanneet. Pystyimme antamaan yleisölle runsaasti esimerkkejä myös energiatehokkaasta rakentamisesta. Asuntomessut lunasti jälleen paikkansa Suomen suurimpana maksullisena yleisötapahtumana, kommentoi Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Rakennusten lisäksi Kuopion messuilla voi tutustua erilaisiin piharatkaisuihin. Rinnetontteja oli tavallista enemmän.

Suomalaisten vieraiden lisäksi messuille osallistui yritysten tuomia yhteistyökumppaneita eri puolilta maailmaa. Kaukaisimmat vieraat saapuivat Japanista ja Yhdysvalloista.

– Vaikka säät ovat välillä olleet liiankin kuumat, on messuilla ollut hyvä tunnelma koko ajan. Yleisöpalaute on lähes järjestäen ollut positiivista, kuvailee messujen projektipäällikkö Mervi Heiskanen.

Asuntomessujen teettämän kävijätutkimuksen väliraportin mukaan messuvieraista 93 % oli kokonaisuudessaan melko tai erittäin tyytyväisiä. Asuntomessut koetaan sekä viihdyttäväksi että hyödyllisiksi tapahtumaksi rakentamisesta, remontoinnista ja asumisesta kiinnostuneille.

Valtaosalla kyselyn vastanneista messuvieraista on mielessään asumiseen liittyviä aikomuksia. 30 % aikoo rakentaa tai hankkia uuden asunnon tai loma-asunnon. 70 prosenttia suunnittelee asunnon korjausta, laajennusta tai muuta asumiseen liittyvää hankintaa. Yleisimmät remontointi- tai hankinta-aikomukset liittyvät sisustukseen, keittiöön, kosteisiin tiloihin ja piharakentamiseen.

Loviisan vanhoilla taloilla ennätysyleisö

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma veti 28.–29.8. ennätysmäärän väkeä. Kaikkiaan 14 000 korjaus- ja perinnerakentamisesta kiinnostunutta vieraili asiantuntijaseminaarissa, antiikkimarkkinoilla ja kirppiksillä sekä ensimmäistä kertaa myös lähi- ja luomuruokaan erikoistuneella ITU-torilla.

Mukana olivat Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläspari Bruce ja Cody Douglas Oreck keskustelemassa ekologisesta asumisesta. Pariskunta on perustanut järjestön, joka etsii kolmessa yhdysvaltalaisessa tutkimustalossa mahdollisimman pientä asumisen hiilijalanjälkeä.

– Ekologisin rakennustapa on korjata vanha talo, Bruce Oreck arvioi.

Kommentoi »