Kotivinkki

Keramiikkaharrastus opetti Jannika B:n irti täydellisyyden tavoittelusta – ”Suru on tuonut elämääni paljon hyvää”

Keramiikkaharrastus opetti Jannika B:n irti täydellisyyden tavoittelusta – ”Suru on tuonut elämääni paljon hyvää”
Laulaja Jannika B:n kotoa löytyy sekä aamu- että iltasohva. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 7.7.2022

Paras paikka kotona

Vihreä aamusohva, jolla istumme koko perhe, kun tulemme alakertaan. Katsomme piirretyt aamukahvia juodessa ennen kuin tyttö lähtee eskariin. Hyvä on myös sininen iltasohva makuuhuoneiden vieressä: vahdimme, kun nämä pienet elämämme valot näkevät unta. Sinisellä sohvalla saamme omaa aikaa. Katselemme usein jotain Netflixistä, viimeisimpänä tositapahtumiin perustuvaa sarjaa naisten showpainista.

Ihan parasta Suomessa

Parasta on vapaus, jota olen oppinut yhä enemmän arvostamaan näinä aikoina. Olen onnistunut toteuttamaan haaveitani, esimerkiksi laulajan uraa. Syksyllä tulee yksitoista vuotta siitä, kun julkaisin ensimmäisen singleni. Jätin juuri ensimmäisen käsikirjoituksen syksyllä julkaistavasta kirjastani.

Ihan paras satsaus

Kun vuonna 2010 sain 2500 euroa veronpalautuksia, ostin itselleni studioaikaa. Tein silloin tuloani musiikkialalle. Nykyään jokainen voi tehdä musiikkia vaikka läppärillä.

Ihan paras päivä

Se on vapaapäivä: sellainen, että ensin olisi ihan paras yö, ja saisi nukkua rauhassa. Sitten joisin hyvää kahvia maitovaahdolla ja söisin croissantin marmeladilla. Kun lapset lähtisivät tarhaan ja päiväkotiin, saisin oman hetken pihalla. Suuria unelmia tärkeämpiä ovat arkiset unelmat, jotka tuottavat onnea.

Ihan paras elämys

Synnytys on ollut elämää mullistava ja ihmeellinen kokemus. Esikoiseni täyttää syksyllä seitsemän. Ihmettelen sitä, miten hän on pystynyt kasvamaan sisälläni. Ensimmäinen synnytys oli helppo, ja hämmästelin, että tässäkö tämä jo oli. Toisen lapsen kanssa osasin jo jättää pelot, ja synnytys oli vielä helpompi.

Ihan paras tapa rentoutua

Keramiikan tekeminen on rentouttavaa. Se on käsityötä, joka opettaa pois suorittamisesta ja täydellisyyden tavoittelemisesta.

Ihan paras opetus

Jälkeenpäin ajateltuna loppuunpalamiseni oli hieno ja opettavainen kokemus. Samoin suru ja kuoleman kohtaaminen ovat tuoneet paljon hyvää: lähentäneet perhettä ja lähipiiriä. Olen oppinut näkemään ilon entistä suurempana, kun olen kokenut myös surun.

Paras...

Arkiruoka: Lohi

Juoma: Skumppa

Tuoksu: Vanilja

Matkakohde: Lappi

Ravintola: Yes Yes Yes Helsingissä

Kulkupeli: Sähköauto

Kännykkäsovellus: Whatsapp

Keittiöväline: Puukauha

Aamupala: Kahvi

Tv-ohjelma: Glow

Vaate: Seeprakuvioinen

Kosmetiikkatuote: Kasvorasva

Herkku: Salmiakki

Kahvila: Kahiwa Lahdessa

Kasvi: Peikonlehti

Jäätelö: Sia Polka

Jälkiruoka: Puolukkarahka

Iltarutiini: Hampaiden pesu.

Kommentoi »