Keräilysuosikki: Daisy-koru
Sisustus
Keräilysuosikki: Daisy-koru
Georg Jensenin Daisy on tanskalaisten suosikista maailmankuuluksi kiirinyt korumuotoilun klassikko, johon on ikuistettu Tanskan kansalliskukka päivänkakkara.
20.4.2014
 |
Avotakka

Historia

Georg Arthur Jensen (1866–1935) oli tanskalainen kultaseppä ja muotoilija. Hän aloitti kultasepän oppipoikana, mutta siirtyi 18-vuotiaana opiskelemaan taidetta Kööpenhaminan kuninkaalliseen taideakatemiaan.

Hänen jalometallitöissään näkyy kiinnostus veistotaiteeseen. Veistäminen ei kuitenkaan tuonut elantoa, joten Jensen alkoi työstää lisäksi keramiikkataidetta ja lopulta tehdä jälleen myös kultasepän hommia. Valinta oli onnistunut, sillä 1920-luvun lopulla Jensenin töitä myytiin Kööpenhaminan lisäksi myös New Yorkissa, Lontoossa, Pariisissa, Tukholmassa ja Berliinissä. Georg Jensen on edelleen Tanskan tunnetuimpia brändejä.

Erityistä

Tanskan kuningattaren Margareeta II:n syntyessä huhtikuussa 1940 Jensenin yritys loi hänelle uuden version kuuluisasta korusta.

Tämän myötä Margueriteksi kutsuttu koru nimettiin uudelleen kuningattaren lempinimen mukaan Daisyksi. Kuningatar käyttää koruaan usein, ja samanlainen on nähty myös hänen miniällään, kruununprinsessa Marylla.

Saatavuus

Yritys valmistaa klassikkoa edelleen muun muassa rintakoruina, korvakoruina, sormuksina ja riipuksina. Vanhempia Daisy-rintakoruja ei näe kovin usein.

Kommentoi »