8 trendiä keittiöissä ja ruokailutiloissa juuri nyt: pyöreitä muotoja ja taidokasta puusepäntyötä!
Sisustustrendit
8 trendiä keittiöissä ja ruokailutiloissa juuri nyt: pyöreitä muotoja ja taidokasta puusepäntyötä!
Keittiöissä ja ruokailutiloissa näkyy nyt pyöristettyjä muotoja sekä näyttäviä puupintoja ja materiaaliyhdistelmiä. Mustien keittiöiden tilalle ovat nousseet maanläheisemmät vihreän ja ruskean sävyt. Kokosimme Loviisan asuntomessujen kiinnostavimmat keittiöideat.
Julkaistu 10.7.2023
Meillä kotona

Keittiö- ja ruokailutilatrendit Loviisan asuntomessuilla – 8 kiinnostavaa poimintaa

1. Komeat saarekkeet

Keittiön näyttävin kaluste on kookas, viiluovinen kvartsitasolla varusteltu saareke. Suorakulmaisten muotojen ohella on ilahduttavaa nähdä saarekkeissa keittiön ilmettä pehmentäviä pyöristettyjä muotoja.

Saareke on sijoitettu kodin näköalapaikalle. A. S. Helsingön saarekkeessa on tammiviilutetut ovet ja kvartsitaso. Keittiön allastaso on vastapäisellä seinällä. Ethnicraftin baarituolit ovat massiivipuuta, Boknäs. Saarekkeen yllä on Aallon messinkiset A330S-riippuvalaisimet. Valaisujärjestelmä, Ledvance. Kohde 14 Talo Ledvance.
Saari-keittiöiden pyöristetty saareke luo näyttävän kontrastin kulmikkaille kaapistoille. Ovet ovat koivuviilua. Keraamisten tasojen ja välitilan työstö, Louhi Stones. Douglaskuusiparketti, Timberwise. MC7 Radice -baarijakkarat, Finnish Design Shop. Sisustussuunnittelu Laura Seppänen. Kohde 20 Villa Havu.
Keittiö on sijoitettu kätevästi heti eteisen jatkoksi. Novartin Nordic Nature -malliston lämpimän ruskea sävy tuo kontrastia vaaleaan tilaan. Rungon pyöristetyt reunat pehmentävät kokonaisuutta. Aamiaiskaapin molemmilla reunoilla on pistorasiat toiminnallisuuden takaamiseksi. Ohut työtaso on Cosentinon Dekton Helena. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 19 Kuningattaren helmi.

2. Värit ja materiaalit

Mustien keittiöiden valtakausi on päättymässä. Tummanvihreät keittiökaapistot näyttävät raikkailta, kun niihin yhdistetään vaalea laminaatti tai kvartsikomposiittitaso. Kotimainen puusepäntyö säväyttää erityisesti komeissa puuviilupintaisissa kaapistoissa.

Välitilan musta väri jatkuu kattoon asti. Tyhjä tila katon ja kaapiston välissä sekä vaaleat laminaattitasot keventävät kokonaisuutta. Kaapistot ovat Noblessan. Aitoa puulattiaa muistuttava laminaattilattia, Parkettiliike Säkkinen. Sisustuksen suunnitteli Koto-sisustussuunnittelu. Kohde 24 Lilla Hygge.
Vihreä ja beige luovat kodikkaan väriparin. Neliön ja suorakaiteen muotoiset yläkaapit rytmittävät Noblessan kaapistoseinää. Kivitasot ja lattialaatat, Tulikivi. Nordalin Erie-ruokapöytä ja Esa-tuolit, Lsoy-koti. Sisustussuunnittelu Visa Interiors. Kohde 21 Karpalo.
Vihreä keittiö on nyt vahva vaihtoehto mustalle.

3. Aamiaiskaapin avaus

Aamiaiskaapin taiteovet tuppaavat unohtumaan auki. Ei haittaa: kaapin sisustaa voi korostaa valitsemalla siihen kaapiston väristä erottuvan materiaalin, kuten lämpimän puuviilun. Hyllylevyt ovat samasta materiaalista tai kestävästä laminaatista.

Keittiön säilytys, kylmäkoneet ja uuni on integroitu yhdelle kaapisto­seinälle. Tamminen saareke on rytmitetty mittatilaustyönä tehdyillä erilevyisillä laatikostoilla. Keittiökalusteet, Arkkikaluste. Keraamiset tasot, Infinity. Laatupaneelin rimakatto ja Kymifloorin Chevron-kalanruotoparketti tuovat tilaan ajatonta persoonallisuutta. Sisustussuunnittelu Johanna Hernesniemi. Kohde 13 Villa Kruunu.
Aamiaiskaappi erottuu mustassa keittiössä. Taiteovin varustetun kaapin sisustassa on eläväinen viilupinta, näyttävät hyllylevyt ovat laminaattia. Kaapistot ja tasot, Novart Loviisa. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 25 Villa Kungen.

4. Yläkaapit ja avohyllyt

Keittiön säilytys on sijoitettu usein erilliselle kaapistoseinälle, ja avohyllyt ovat näissä keittiöissä yrttiruukkuja varten. Toinen suosittu tapa on matalien yläkaappien sijoittaminen tiskipöydän sivuilla olevien korkeiden kaappien väliin.

Teollisuuskeittiöistä tuttu rosteri on taas trendikäs tasojen materiaalina. Poggenpohlin vetimettömiin kaapistoihin on yhdistetty Stalan rosteritasot ja allas. Teräshana, Tapwell. Harmaaksi maalattu välitila on päällystetty lasilla. Induktioliesi, Bora. Sisustussuunnittelu Maria Pennanen. Kohde 10 Villa Kuningatar.
Kaapistoseinä näyttää ilmavalta, kun korkean kaapiston vieressä on laskutasona toimiva laatikosto ja siro avohylly. Ruskea kaapisto on Petra-keittiöiden. Dekton-taso, Ylämaan graniitti. Marmorista valmistettu avohylly, Cobello. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 23 Linnatuuli.

5. Pyöreät muodot

Ruokailuryhmän paikka saarekkeen edessä vaatii kalusteilta erilaisia muotoja. Pyöreä, ovaalin mallinen tai kulmistaan pyöristetty ruokapöytä ja tuolit, joissa on kaareva selkänoja, toimivat vastakohtana kulmikkaalle saarekkeelle.

Ruokailuryhmä sulautuu Novartin mustaan keittiöön, jossa on viilupintaiset kaapistot. Marmorikuvio toistuu oivaltavasti keittiön välitilassa vaalealla pohjalla ja ruokapöydässä päinvastoin. Gubin marmorikantinen Gubi-ruokapöytä ja Massproductionsin tuolit, Nomart. Laminaattilattia, Parkettiliike Säkkinen. Sisustussuunnittelu Dima Latvalahti. Kohde 25 Villa Kungen.

6. Riippuvalaisimet

Ruokapöydän yllä suositaan nyt lasisia pallovalaisimia ja kookkaita, moniulotteisia riippuvalaisimia. Niiden halkaisija voi hipoa mitoiltaan jopa pyöreän pöydän halkaisijaa. Yksi pienehkö pallovalaisin näyttää vastaavasti hauskalta suuren pöydän yläpuolella.

Mustat tuolit ja riippuvalaisin rajaavat ruokailuryhmän. Eero Aarnion Parabel-pöytä, Vitran Eames Dar -tuolit, Nemo Lightingin Crown Major -riippuvalaisin ja Linie Designin matot, Vepsäläinen. Sisustussuunnittelu Minttu Airaksinen-Mäkynen. Kohde 17 Villa Havet.

7. Materiaalit

Ruokailuryhmissä suositaan yhtenäisiä puumateriaaleja ja kontrasteja luovia materiaaliyhdistelmiä. Sellaisia ovat esimerkiksi puiset ruokapöydän tuolit, joissa on nahkaiset istuinpehmusteet, ja metallituolit, joihin on yhdistetty tekstiilinarua.

Pyöreä ruokailuryhmä istuu neliömäiseen tilaan. Ethnicraftin puinen ruokapöytä ja Kristensen-tuolit sekä Foscarinin pallo­valaisin, Boknäs. Keittiökaapisto, Puustelli. Laminaattilattia, Pergo. Sisustussuunnittelu Anne Melender. Kohde 4 Pikku maininki.

8. Maton paikka

Monissa olohuoneen yhteydessä olevissa ruokailutiloissa ei ole mattoa. Matoton tila vie huomion eläväisiin parketteihin ja tuo vaihtelua olohuoneen tilajakoon. Ruokailutilojen vieressä olevat sohvaryhmät on rajattu ilahduttavan suurilla matoilla.

Ruokailutila on kodin valoisimmassa kohdassa. Kokoaan sirommalta vaikuttava ovaali, tolppajalkainen Taimi-ruokapöytä ja Skara-tuolit, Veke. Tammiparketti, Timberwise. Riippu­valaisin, Cobello. Scan 84 -takka, Tulisija. Sisustussuunnittelu Kia Design. Kohde 23 Linnatuuli.

Asuntomessut 2023 järjestetään Loviisassa 7.7.–6.8. Tutustu myös muihin messusisältöihimme!

1 kommentti