Keijunmekko tuo kukoistuksen terassille ja parvekkeelle – katso vinkit keijunmekon kasvatukseen ja hoitoon

Keijunmekko tuo kukoistuksen terassille ja parvekkeelle – katso vinkit keijunmekon kasvatukseen ja hoitoon
Keijunmekko sopii hienosti parvekkeen ja terassin köynnöskasviksi. Kasvin erityispiirteitä ovat erikoiset kukat ja somat sydämenmuotoiset lehdet. Lämpimänä kesänä keijunmekko voi kasvaa jopa kolmimetriseksi.
Julkaistu: 5.4.2019

Keijunmekko (Rhodochiton atrosanguineum) on saanut nimensä mekkoa muistuttavista verholehdistään. Kukan verhiön keskellä on tumma, purppurainen teriö. Kasvi sopii mainiosti esimerkiksi amppeliin tai köynnössäleikköä pitkin kasvatettavaksi.

Keijunmekko kasvaa kesän aikana reippaasti, parhaimmillaan jopa kolmen metrin mittaiseksi. Kasvi pitää lämpimistä kesistä, sillä se on kotoisin Meksikosta. Siksi on hyvä muistaa, ettei kasvia kannata siirtää ulos, jos yöksi on luvassa hallaa. Jo alle viidessä asteessa kasvi saattaa kärsiä, mikä näkyy kasvun hidastumisena.

Keijunmekon verhiöt säilyvät kasvissa vaikka tumma teriö putoaa kukinnan jälkeen pois.

Keijunmekko: kasvatus ja hoito

Istutus ja kylvö

Helpointa on hankkia keijunmekkoa valmiina pikkutaimina. Keijunmekkoa voi myös kasvattaa siemenestä. Kylvöt tulisi tehdä jo helmi–maaliskuussa, sillä siemenet itävät hitaasti. Siemenet tarvitset itääkseen valoa, joten älä peitä kylvöstä mullalla.

Taimet tulisi siirtää ulos vasta hallaöiden mentyä. Istutukseen sopii parhaiten ravinteikas kesäkukkamulta. Keijunmekon kukinta alkaa yleensä kesäkuussa ja jatkuu aina pakkasiin asti.

Lämpimällä ja tuulensuojaisella paikalla keijunmekko kasvaa huimaa vauhtia.

Kasvupaikka ja valo-olot

Keijunmekolle sopii parhaiten suojainen ja lämmin kasvupaikka. Kasvi viihtyy auringossa ja puolivarjossa, mutta menestyy myös varjossa, kunhan paikka on riittävän suojaisa. Tosin varjossa kukinta on vähäisempää kuin valossa.

Kastelu, lannoitus ja muu hoito

Kastele keijunmekkoa säännöllisesti ja lisää kasteluveteen nestemäistä lannoitetta jokaisella kastelukerralla, jotta kasvilla riittää voimaa kasvattaa pitkät, kukkivat versot. Jos versot eivät haaroitu, voit leikata niitä haaroittumisen edistämiseksi.

1 kommentti