Kaunis eteinen pikkunikseillä
Sisustus
Kaunis eteinen pikkunikseillä
Eteisen sisustus pantiin uusiksi ilman perinteisiä vaatekaappeja tai kenkätelineitä. Puulaatikot toivat kaivattua järjestystä.
6.10.2016
 |
Kotivinkki

Asukas oli kyllästynyt lattialla ajelehtiviin kenkäkasoihin ja eteisen valjuun ilmeeseen. Oikean jalkineparin etsimiseen kului turhaa aikaa, eikä ensivaikutelma sisään tullessa ollut piristävä.

Omannäköinen säilytysratkaisu syntyi vanhoista omenalaatikoista. Kapeaan eteiseen ei olisi mahtunut kaappeja ja avosäilytyksen etuna on myös se, että etsimänsä kengät löytää ensivilkaisulla. Laatikot toimivat myös laskutasoina ja istuimina. Jos kenkiä tulee lisää, laatikoiden lisääminen on helppoa. Ja mikä parasta, säilytysratkaisun voi hetkessä muuttaa toiseen muotoon tai toiseen huoneeseen.

Vanha pystynaulakko siirrettiin toiselle seinälle, jotta se ei tukkisi kulkua olohuoneeseen. Huivit ja käsineet säilytetään naulakkoon ripustetussa korissa. Lattialle laitettiin helppohoitoinen räsymatto, joka tuo ryhtiä.

Eteisen ilme pysyy siistinä, kun esillä ovat vain sesongin kengät ja arkikäytössä olevat ulkovaatteet. Muut on siirretty säilöön varastoon.

Kapalevyllä ja säkkikankaalla tuunattu vanha kehys on hyvä ripustuspaikka pikkutavaroille.

Hauska 1950-luvun mallinukke toimii säväyttävänä säilyttimenä käytössä oleville koruille ja asusteille.

Märät kumisaappaat ja likaiset lenkkarit voi huoletta jättää kuivumaan metalliselle tarjottimelle.

Näin valitset maton eteiseen

Eteinen pysyy siistinä, kun lattialla on oikeanlainen matto.

Hanki kurasieppari. Jos tilaan tullaan suoraan ulkoa, laita oven eteen karhea kuramatto. Näin suurimmat kivet ja hiekat jäävät jo ovelle.

Mitoita oikein. Hanki kuramaton jatkoksi reilunkokoinen käytävämatto. Ihanteellista on, jos se ulottuu ovensuusta naulakolle asti. Liian pienen maton alle pääsee helposti hiekanjyviä, jotka naarmuttavat lattiaa.

Panosta laatuun. Hyvä eteismatto kestää kulutusta, hylkii likaa ja pysyy jämäkästi paikoillaan. Parhaiten eteisessä toimivat luonnonkuiduista kudotut sisal-, kookos- tai juuttimatot. Myös perinteinen pestävä räsymatto sopii eteiseen.

Värillä on väliä. Meleeratut harmaat tai ruskeasävyiset matot kestävät eteiskäytössä parhaiten.

Kommentoi »