Kauniit räsymatot muuntuvat moneen tyyliin ja käyttöön – 8 ihanaa ideaa!
Sisustus
Kauniit räsymatot muuntuvat moneen tyyliin ja käyttöön – 8 ihanaa ideaa!
Kauniit räsymatot sopivat yhtälailla pirttityyliin kuin myös englantilaiseen romantiikkaan ja mustavalkoiseen graafisuuteen. Kevään tullessa matoilla peitetään myös terassin ja parvekkeen lattia.
24.3.2017
 |
Unelmien Talo&Koti
Pehmeä ja napakka räsymatto tuntuu parvekkeella tai terassilla mukavalta paljaiden varpaiden alla. Kauniit räsymatot tekevät tilasta huonemaisemman ja paljon viihtyisämmän.
Räsymatto ja keittiö ovat klassinen yhdistelmä! Jos räsymaton kutoo itse, siihen voi koota muussa sisustuksessa käytettyjä värejä, jolloin se istuu täydellisesti ympäristöönsä.
Jos et löydä täydellisen väristä mattoa tarpeeksi isona, osta kaksi pientä ja sijoita ne vierekkäin. Ruokailutilassa pöytä pitää kaksoset paikoillaan, mutta voit myös ommella kauniit räsymatot yhteen.
Graafinen tyyli luontuu räsymatoilta yhtä hyvin kuin pirttinostalgiakin. Säännölliset raidat ja sileä ontelokude tekevät matosta sopivan selkeän. Toisaalta voit myös painaa kuvioita tekstiilivärillä valkoiselle pohjalle.
Jos matonkuteesta virkkaa pyöreän, sekin on räsymatto, eikö vain? Pyöreä matto sopii moneen paikkaan pitkää paremmin, ja pienistä pyörylöistä voi sommitella myös hauskoja ryhmiä. Hyvän virkkausohjeen löydät täältä.
Taitava kutoja loihtii räsymattoon muitakin kuvioita kuin vain vaakaraitoja. Ne syntyvät käyttämällä polkimia ja useita erivärisiä kuteita yhtä aikaa.
Pitkät, kauniit räsymatot ovat parhaimmillaan käytävissä. Vaikka maratonmaton tuuletus on hankalaa, on katkeamaton pehmeys silti mukavampaa!
Englantilainen huvilatunnelma syntyy ohuilla, säännöllisesti raidoitetuilla ja vaaleapohjaisilla räsymatoilla. Kun samat värit toistuvat perinteisissä ruusutekstiileissä, kokonaisuus kelpaisi vaikka kuningatar Elisabetille.
1 kommentti