Kotivinkki

Äiti opetti Katja Ståhlia olemaan rehellinen: ”Kun teeskentely jää, se helpottaa kaikkea”

Äiti opetti Katja Ståhlia olemaan rehellinen: ”Kun teeskentely jää, se helpottaa kaikkea”
Painonnosto paransi tv-toimittaja Katja Ståhlin selkävaivat. Hän on huomannut, että lapsiin panostaminen kannatti, sillä he ovat nyt äitinsä parhaita ystäviä. Tässä jutussa Katja kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
Julkaistu 14.2.2023

Paras tapa rentoutua

Parhaiten rentoudun, kun lähden tallille tai koiran kanssa metsään. Espoon Oittaalla asuu hevoseni, ja kyllä se koirakin siellä mukana kulkee. Hevonen on oma kasvattini. Se on 3-vuotias Lenni-poika, koira taas on 13-vuotias vehnäterrieri Mimmi. Eli toinen on nuorisolainen ja toinen eläkkeellä.

Paras neuvo

Äiti opetti, että pitää olla rehellinen. Olen huomannut, että se helpottaa aika paljon kaikkea. Teeskentely jää, ja pääsee vähemmällä, kun on rehellinen.

Paras paikka kotona

Se on untuvatäytteinen roosanvärinen neljän istuttava sohva, jonka ostin kaveriltani.

Paras satsaus

Lapsiin panostaminen on ollut paras satsaus. Kun olen käyttänyt elämästäni niin monta vuotta oikeastaan pelkästään heihin, nyt näen hedelmät. Ajatuksena on ollut kasvattaa lapsia niin, että heidän kanssaan viihtyy. Tällä logiikalla lapsistani on tullut todella mukavia ihmisiä.

Paras unelma

Elän unelmaani juuri nyt. Olen pienestä asti toivonut, että minulla olisi koira ja hevonen, ja nyt on molemmat. En ole muusta sen kummemmin haaveillut.

Paras harrastus

Muutama vuosi sitten juttelin erään haastateltavani kanssa mainoskatkolla ja valittelin selkävaivojani. Hän kertoi, että kun hän alkoi nostella painoja, selkävaivoja ei ole ollut. Espoossa avattiin Tempaus-Areena, ja ryntäsin sinne. Siitä lähtien olen käynyt siellä kerran viikossa, ja selkä on parantunut. Jokainen lihas saa kyytiä. Se on 300 kertaa kivempaa kuin salilla käyminen.

Paras ystävä

Eläin, koira varsinkin. Ja seuraavaksi parhaat ystävät ovat omat lapseni. He ovat niin hyviä tyyppejä.

Paras opetus

Ennemmin kuin miettii, mitä muut ajattelevat, kannattaa tehdä itsensä onnelliseksi. Se voi vaatia käänteitä, joita muut eivät ymmärrä. Mutta kaikki kääntyy kotiin päin.

Paras...

Ruoka: Sushi

Juoma: Persikkavissy

Tuoksu: Koiran tassut

Kulkupeli: Volvo

Kännykkäsovellus: Mobilepay

Keittiöväline: Hyvä veitsi

Tv-ohjelma: Ohuella langalla

Vaate: Kumisaappaat

Kosmetiikkatuote: Norel Dr Wilszin tuotteet

Ravintola: Shelter Helsingissä

Herkku: Fazerin sininen Vihreillä kuulilla

Jälkiruoka: Tiramisu

Radiokanava: Radio Suomi

Arkiruoka: Uunifetapasta

Aamupala: Jogurtti myslillä ja mustikoilla

Kasvi: Omenapuu

Jäätelö: Juhlatuutti

Kirja: Hanya Yanagihara: Pieni elämä

Kommentoi »