Viherpiha

Kasvipullo – näin teet sen vaihe vaiheelta! Luo maaginen kasvimaailma omaksi iloksi tai lahjaksi ystävälle, joka tappaa tavalliset ruukkukasvit

Kasvipullo – näin teet sen vaihe vaiheelta! Luo maaginen kasvimaailma omaksi iloksi tai lahjaksi ystävälle, joka tappaa tavalliset ruukkukasvit
Kasvipulloharrastaja Kaija Papu näyttää, miten perustetaan omillaan pärjäävä kasvipullo. Vaikka perustamisvaihe on kärsivällisyyttä vaativaa näpertelyä, homma todella palkitsee, sillä jatkossa pullo ei hoitoa kaipaa!
Julkaistu: 6.10.2021

Näin perustat kasvipullon

1. Pese pullo. Kuivaa pullon sisäpinnat pesun jälkeen huolellisesti, sillä multa sottaa kostean pullon rumaksi. Peitä pullon pohja ruukkusoralla.

2. Sekoita kasvualustaan samassa suhteessa mykorritsaa sisältävää altakastelumultaa, mustaa multaa, kookoskuituseosta ja perliittiä. Lisää seosta pulloon niin, että se riittää kasvien juurten peittämiseen. Valuta multaseos pulloon varovasti esimerkiksi pahvitötterön avulla.

3. Rakenna istutustyökalu sopivan pituisesta rautalankatikusta. Kiinnitä sen toiseen päähän tiukasti teipillä pahvinpala minilapioksi ja väännä toinen pää koukkumaiseksi.

4. Puhdista kasvien juuret enimmistä mullista.

5. Muokkaa multaseokseen työkalun avulla kasvien istutuskuopat. Istuta kasvipulloon ensin matalat kasvit.

6.–7. Pyöräytä kasvi työkalun koukkupäähän ja ujuta se istutuskuoppaan. Rullaa isot lehdet varovasti suppuun ennen pulloon pujottamista. Kaavi työkalun lapiopäällä multaa mahdollisimman tiiviisti kasvien juurten ympärille.

8. Jos kasvipullon seinämät likaantuvat istutuksen aikana, puhdista ne työkaluun kiinnitetyllä talouspaperin palalla. Samalla voit kopistella multahituset kasvien lehdiltä.

9. Kastele pullo kolmella sumutinpullon suihkauksella ja nosta se valoisalle ikkunalle. Eteläikkuna on pullokasville liian paahteinen, parempia ovat itä-, länsi- ja pohjoisikkunat.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kasteluvahdit kaikille kasveillesi! Tilaa omasi Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »