Kaksi kuukautta asuntomessuihin - mitä kuuluu?
Rakenna ja remontoi
Kaksi kuukautta asuntomessuihin - mitä kuuluu?
Kivistön asuntomessualue Vantaalla alkaa pikkuhiljaa valmistua. Muutama kohde pääsi alkuun vasta vuoden alussa, mutta niidenkin suhteen ollaan toiveikkaita.
8.5.2015
 |
Meidän Talo

1. Vantaan asuntomessujen avajaisiin on vähän yli kaksi kuukautta. Tiedottaja Kati Harkoma, millaiset ovat tunnelmat messualueella?

– Tunnelma on upea. On ollut hienoa nähdä, kuinka messurakentajat ovat saaneet talot pystyyn ja pysyneet aikatauluissaan. Kaikki on sujunut mallikkaasti: säät ovat todellakin suosineet meitä ja rakentaminen on edennyt tasaisen varmasti koko rakentamisen ajan.

2. Onko ollut aikatauluhaasteita?

– Kahdella pientalotontilla on työt päästy aloittamaan vasta vuodenvaihteen jälkeen, mutta niidenkin suhteen olemme toiveikkaita. Työt ovat edenneet ripeästi niilläkin tonteilla. Kohta alkavat katu- ja pihatyöt.

3. Mitä taloissa parhaillaan tehdään?

– Suurimmassa osassa sisätöitä: aika monessa talossa maalataan sisäseiniä ja laitetaan lattioita. Pihatöitä jo suunnitellaan kovasti, pihoja siivoillaan, multaa ja siirtonurmea tilaillaan porukalla.

4.Mikä on herättänyt eniten kiinnostusta etukäteen?

– Pohjoismaiden suurin puukerrostalo on kiinnostanut todella paljon, sinne pyrkii kaiken aikaa erilaisia asiantuntija- ja ammattilaisryhmiä vieraaksi. Toki myös tiivis messualueemme on kiinnostanut ammattilaisryhmiä. Vantaa on kaupunkina herättänyt huomiota ajankohdalle poikkeuksellisella rakennusbuumillaan, tänne rakennetaan uusia asuntoja enemmän kuin koskaan ja ne tuntuvat menevän hyvin kaupaksi. Kehärata on toki sysäys asiassa. Kaiken kaikkiaan Kivistössä on tarjolla hyvin moderneja asumisratkaisuja ja sellaista yhteisöllisyyttä, jota monessa paikassa kaivataan. Aktiivinen asukasyhdistys toivottaa uusia asukkaita tervetulleiksi alueelle.

5. Miten messutalojen kustannukset avataan yleisölle?

– Kustannusarvio on laskennallinen, ja se perustuu talon rakennusosien ja talotekniikan keskimääräisiin kustannuksiin messuvuoden hintatason mukaan. Tarkoitus on siis saada kaikista taloista esille vertailukelpoista ja tasapuolista kustannustietoa.

6. Miksi kesälomareissu kannattaisi suunnata Vantaan asuntomessuille?

– Messut pidetään loistavassa paikassa, keskellä metropolialuetta suurkaupungin ytimessä. Kivistö on itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka, ja kesällä se puhkeaa kukkaan! Pääkaupunkiseudun asukkaita takuulla kiinnostavat kerrostaloasunnot, joita meillä on esillä yhdeksän kappaletta kolmessa eri talossa: Euroopan suurin asuinpuukerrostalo on itsessään jo nähtävyys. Pientaloja on esillä yli 30: 28 omakotitaloa, kolme paritaloa ja kuuden omakotitalon ryhmärakentamishanke.

Kommentoi »