Kaikkien aikojen helpoin jauheliharuoka? Kulttimaineeseen noussut "paniikkipata" on lapsiperheiden ja opiskelijoiden hittiherkku
Ruoka
Kaikkien aikojen helpoin jauheliharuoka? Kulttimaineeseen noussut "paniikkipata" on lapsiperheiden ja opiskelijoiden hittiherkku
Makaronimössöä helpompaa arkiruokaa ei olekaan. Millä nimellä sinä tunnet tämän legendaarisen kotikeittiön pikaruoan?
21.2.2018
 |
Maku

Makaronia ja jauhelihaa yhdistävällä arkiherkulla on, ainakin sosiaalisen median ja keskustelupalstojen perusteella, mitä erikoisempia kutsumanimiä: makaronimössö, pääkallopata, paniikkipata, ooppaheija, makaronipöperö, sötkötys, hässäkkä ja jopa pulisörsseli, pulipata sekä nistipata.

Helppo jauheliha-makaronipata on vuosien varrella noussut lähes kulttimaineeseen ja todelliseksi arkiruokahitiksi, erityisesti lapsiperheiden ja opiskelijoiden keskuudessa. Herkku on myös monelle partiolaiselle tuttu – pääkallopataa valmistuu kätevästi iso satsi leiriolosuhteissakin.

Reseptin suuren suosion voi ymmärtää: makaronipata valmistuu nopeasti ja edullisesti vain muutamasta raaka-aineesta. Jos osaat keittää makaronit, pilkkoa ja kuullottaa sipulin sekä paistaa jauhelihan, osaat valmistaa pääkallopataa. Parhaimmalta se maistuu tietysti ketsupin kera!

Nappaa reseptit:

Partiolaisten PartioWikin mukaan makaronipataa syödessä voi kuvitella sarvimakaronien sisälle päätyneiden jauhelihanpalojen näyttävän pääkalloilta. Siitä juontuu nimi pääkallopata. Hämeessä ruokaa kutsutaan nimellä ooppaheija. Kotkan partiolaisten, Karhulan Korvenkävijöitten parissa ruokalaji on tunnettu myös ei-niin-houkuttelevalla nimellä kamelinoksennus.

8 kommenttia