
Lempeää lämpöä lasissa – juoma-asiantuntijamme valitsi rotevat ja ryhdikkäät juomat ruoan kylkeen ja nautiskeluun
Lorauta lasiin täyteläistä juomaa, joka hivelee makuaisteja ja lämmittää mieltä. Poimi juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirénin suositukset pataruokien, juustojen ja salaattien kaveriksi – tai ihan vain leppoisaan tunnelmointiin.
Yllättävä alkoholiton

Kahvinen ja täyteläinen alkoholiton klassikko-olut on hieman vaistojen vastaisesti loistava pari raikkaille kala- ja äyriäisruoille. Aavistuksen paahteinen mutta raikas stout huuhtelee kielen päältä niin osterit, rapuhodarit kuin savulohisalaatinkin.
Seikkailijan janojuoma

Ancho-chileillä maustettu imperial stout on mausteinen, suklainen ja suutuntumaltaan runsasrakenteinen nautiskelujuoma. Tequila- ja bourbon-tynnyreissä kypsynyt olut vie makumatkalle meksikolaisten molekastikkeiden ja agaavekasvien luokse.
"Varaa pieni pullo amaronea ja kylkeen lautasellinen kypsiä juustoja."
Täyteläinen tunnelmointiviini

Osittain kuivuneista rypäleistä valmistettu amarone-punaviini tunnetaan samettisen täyteläisestä ja runsaasta makumaailmastaan. Intensiivisen marjaisa, kirsikkainen ja pehmeän tanniininen viini sopii niin ruokapöytään kuin tunnelmointijuomaksi.
Rouhea patapunkku

Napolin kupeesta kotoisin oleva rouhea punaviini lämmittää mieltä ja hellii makunystyröitä. Harteikas, mausteinen, hennon suklainen ja kypsän marjaisa Aglianico-rypäleestä valmistettu punaviini on yhdistelmä Välimeren aurinkoa ja Etelä-Italian luonnonyrttien huumaavaa tuoksua. Täydellinen pari täyteläisten pataruokien seuraan.
"Lasi, iso jääpala ja loraus vermuttia appelsiininkuorella koristeltuna – joskus yksinkertaiset asiat toimivat parhaiten."
Viettelevä vermutti

Tässä makeassa vermutissa on käytetty hyväksi kahvintuotannon sivutuotteena usein heitteille jätettyä kahvimarjan kuoriosaa, cascaraa. Hennon yrttinen ja lempeän katkera vermutti viettelee makealla, hedelmäisellä maullaan.