Juhannuksen ihanin seppele kootaan luonnonkukista

Juhannuksen ihanin seppele kootaan luonnonkukista

Kieputa luonnonkukkia ja mustikanvarpuja rautalangan ympärille. Näin valmistuu juhannuksen hurmaavin seppele!
Mainos

Luonnosta löytyy juuri nyt valtava määrä luonnonkukkia. Tässä juhannusseppeleessä käytetään apuna rautalankaa.

Tarvikkeet:

  • luonnonkukkia oman maun mukaan , mustikanvarpuja tai muita vihreitä kasveja
  • rautalankaa (paksumpaa rungoksi ja ohuempaa sitomiseen)
  • pihdit ja sakset.

Kerättyäsi kukat kannattaa laittaa ne veteen odottamaan. Tee kukista pieniä nippuja (varsien pituus 10–15 cm) ja sido varret päästä yhteen ohuemmalla rautalangalla. Jätä rautalankaa sopivasti sitomiseen. Tarvittava määrä sitomiseen riippuu nipun paksuudesta ja omasta sorminäppäryydestä.

Paksummasta rautalangasta tehdään seppeleen runko. Mittaa oman pääsi ympärille sopivana pätkä rautalankaa ja solmi se käsin tai pihtien avulla. Kiinnitä kukkaniput yksitelleen runkoon rautalangalla niin, että seuraava jää aina edellisen kiinnityskohdan päälle.

Jos seppele tuntuu liian runsaalta voit vielä kieputtaa ohuempaa rautalankaa seppeleen ympärille, jolloin seppele tiivistyy. Samalla rakenteesta tulee tukevampi. Lisää joukkoon mustikanvarpuja, joiden varret ovat luonnonkukkia tukevampia. Näin seppele pysyy ryhdikkäänä pidempään ja tukee hennompia kukkia, jotka nuupahtavat nopeammin.

Tässä seppeleessä on käytetty mustikanvarpujen lisäksi saniaista sekä erilaisia valkoisia luonnonkukkia. Muistathan aina varmistaa poimimiseen luvan maanomistajalta!

Ohje, kuvat ja teksti: Sanna Laurila

Julkaistu: 21.6.2017