Juhannuksen ihanin seppele kootaan luonnonkukista
Tee itse
Juhannuksen ihanin seppele kootaan luonnonkukista
Juhannusseppele valmistuu kieputtamalla luonnonkukkia ja mustikanvarpuja rautalangan ympärille. Hurmaava seppele kruunaa keskikesän juhlan!
21.6.2017
 |
Meillä kotona

Luonnosta löytyy juuri nyt valtava määrä luonnonkukkia. Tässä juhannusseppeleessä käytetään apuna rautalankaa.

Juhannusseppele – tarvikkeet:

  • luonnonkukkia oman maun mukaan, mustikanvarpuja tai muita vihreitä kasveja
  • rautalankaa (paksumpaa rungoksi ja ohuempaa sitomiseen)
  • pihdit ja sakset.

Juhannusseppele valmistuu näin

1. Kerättyäsi kukat kannattaa laittaa ne veteen odottamaan.

2. Tee kukista pieniä nippuja (varsien pituus 10–15 cm) ja sido varret päästä yhteen ohuemmalla rautalangalla. Jätä rautalankaa sopivasti sitomiseen. Tarvittava määrä sitomiseen riippuu nipun paksuudesta ja omasta sorminäppäryydestä.

3. Paksummasta rautalangasta tehdään seppeleen runko. Mittaa oman pääsi ympärille sopivana pätkä rautalankaa ja solmi se käsin tai pihtien avulla.

4. Kiinnitä kukkaniput yksitelleen runkoon rautalangalla niin, että seuraava jää aina edellisen kiinnityskohdan päälle.

5. Jos seppele tuntuu liian runsaalta voit vielä kieputtaa ohuempaa rautalankaa seppeleen ympärille, jolloin seppele tiivistyy. Samalla rakenteesta tulee tukevampi.

6. Lisää joukkoon mustikanvarpuja, joiden varret ovat luonnonkukkia tukevampia. Näin juhannusseppele pysyy ryhdikkäänä pidempään ja tukee hennompia kukkia, jotka nuupahtavat nopeammin.

Tässä seppeleessä on käytetty mustikanvarpujen lisäksi saniaista sekä erilaisia valkoisia luonnonkukkia. Muistathan aina varmistaa poimimiseen luvan maanomistajalta!

Kommentoi »