Kotivinkki

Koko jengi tonttuja! Joulupyllytin saa veikeän ilmeen tonttulakkikirjoneuleesta – nappaa ohje ja neulo helppo jouluhame

Koko jengi tonttuja! Joulupyllytin saa veikeän ilmeen tonttulakkikirjoneuleesta – nappaa ohje ja neulo helppo jouluhame
Punalakkirivistö koristaa joulupyllytintä, jonka neulot nopeasti valmiiksi ennen tositoimia. Helppo kirjoneule toteutetaan kahdella värillä, ja lopuksi hameeseen kirjotaan sesonkiin sopiva teksti.
Julkaistu 8.12.2022

Joulupyllytin – tarvikkeet:

  • Novitan 7 Veljestä -lankaa seuraavasti: 2 kerää värissä valkoinen (011), 1 kerä värissä joulu (549) sekä pieni nöttönen värissä noki (099).
  • 4 mm pyöröpuikot haluamassasi pituudessa.
  • Lankojen päättelyyn virkkuukoukku tai päättelyneula.

Joulupyllytin – ohje:

Ota mitat

1. Mittaa pyllyttimen saajan lantion­ympärys. Sen jälkeen laske käytettävän langan neuletiheys 10 cm:llä joko neulomalla koetilkku tai aiemmin samalla langalla neulotusta kirjoneuleesta.

2. Laske näillä tiedoilla silmukkamäärä pyllyttimelle. Esimerkiksi: Silmukoita 10 cm:llä 25, eli 10 x pepun­ympärys 100 cm = 250 s. Koska pyllyttimen kuvio ja resori ovat jaolliset 20:lla, valitse silmukkamääräksi joko 240 tai 260.

Neulo näin

1. Luo pohjavärillä (valkoinen) laskemasi määrä silmukoita pyöröpuikoille ja neulo 2 oikein, 2 nurin -resoria suljettuna neuleena 12 krs. Sen jälkeen tee reikäkrs nyörille (*2o, lk, 2n yhteen* toista *–* kerros loppuun). Neulo vielä 4 krs joustinta.

2. Neulo kerros valkoisella pelkkää oikeaa ja aloita 10 silmukan kuvio pohjalangalla ja kuviolangalla (valkoinen, punainen) kuvion vasemmasta ylänurkasta ruudusta 1-1.

Kirjoneuleen kaavio. Voit ladata kaaviot myös tulostettavana pdf-tiedostona ohjeen lopusta.
Tekstikuvion kaavio.

3. Neulo tonttuja 20 kerrosta ja sommittele HO-HO-HO -kuvio keskelle tonttuja haluamaasi kohtaan pyllytintä. Voit joko neuloa tästä eteenpäin intarsiana (joko kolmella langalla tai kirjomalla tekstikuvion silmukoita jäljitellen) tai katkaista langan kuvioiden välillä. Jälkimmäisestä tulee iso määrä pääteltäviä silmukoita, mutta kyllä siitäkin selviää.

4. Nyt tonttuja on 30 kerrosta ja teksti valmiina. Neulo tonttuja vielä toiset 30 kerrosta (tai pidempään, jos sovittaessa hamonen tuntuu liian lyhyeltä).

5. Neulo loppuun vielä 12 krs 2 o 2 n -joustinta ja päättele työ joustavasti.

6. Virkkaa nyöri 50 cm pidemmäksi kuin lantio ja pujota se nauhakujaan. ­Viimeistele pyllytin höyryttämällä se ­kevyesti.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Inspiroidu neuleohjeista & tee itse talven kauneimmat käsityöt
SISÄLTÖ JATKUU

Ladattavat tiedostot:

Joulupyllytin, kaavio(pdf)

2 kommenttia