Joonas Pesonen asuu 50 huonekasvin ympäröimänä hotellihuoneessa: "Kasvit tekevät oloni kotoisaksi uudessa paikassa"
Ihmiset
Joonas Pesonen asuu 50 huonekasvin ympäröimänä hotellihuoneessa: "Kasvit tekevät oloni kotoisaksi uudessa paikassa"
Bloggaaja ja tubettaja Joonas Pesonen muutti alkuvuodesta Jätkäsaareen Helsingin kattojen ylle aikeenaan asua kokonainen vuosi hotellissa. Joonaksen ehto muutolle oli, että hän saa ottaa kaikki viherkasvinsa mukaan.
23.5.2019
 |
Viherpiha

Hämärä yksiö vaihtui valoisaan hotellihuoneeseen, kun Joonas Pesosen eli @pesojoonaksen vuosi Clarion Hotel Helsingin #YearinClarion-lähettiläänä alkoi. Mukana muutti Joonaksen viidakko, joka kukoistaa avaran maiseman ääressä nyt paremmin kuin koskaan.

Kasveja on huoneessa joka paikassa: yöpöydällä, jääkaapin päällä, ikkunalaudalla, sohvapöydällä, lattialla ja hyllyillä. Joonaksen ehtona hotelliin muuttamiseen oli, että hän saisi ottaa koko vihreän kokoelmansa mukaan. Tavarat jäivät varastosäilytykseen.

– Kasvit tekevät oloni kotoisaksi uudessa paikassa. Ne merkitsevät minulle terapiaa työn vastapainona – jotain konkreettista tekemistä, kun muuten teen luovan alan hommia. Viherkasveja on yhteensä reilut viisikymmentä. Kummitytölläni on tapana laskea niitä.

Joonaksen suhde kasveihin on mutkaton. Ei tarvitse olla supertietäjä tai syntynyt viherpeukaloksi voidakseen perustaa viidakon ja nauttia kasvien hoidosta. Tärkeintä on innostus.

– Mummoni oli kova viherkasvien kanssa, hän aina opetti. Varsinaisena kasvihaaveenani on hankkia vielä joskus viherseinä kastanjaviiniköynnöksestä.

Joonaksen viherkasvisuosikkeja ovat helppohoitoiset anopinkieli ja peikonlehti.

Hotellihuoneessa löytyy kaikki, paitsi keittiö.
Koeputkiteline on antiikkituliainen Joonaksen Amsterdamin reissulta ja erinomainen alusta kasvien juurruttamiseen ikkunalaudalla.
Joonas haaveilee muuttavansa vielä joskus suureen ja valoisaan asuntoon, jolloin hän voisi hankkia lisää isoja ja näyttäviä kasveja.
Ystävät ovat päässeet osingoille Joonaksen huonekasvien pistokkaista ja hän on myös vaihdellut niitä työkaverinsa kanssa päikseen. Esimerkiksi kultaköynnös ja rönsylilja työntävät helposti juurta.
Kun Joonas muutti, tavarat saivat jäädä varastoon, mutta kasvit hän halusi mukaansa. Viherkasveissa bloggari arvostaa helppohoitoisuutta, eikä piittaa trendeistä. Uusia kasveja Joonas hankkii ”fiilispohjalta”.
Näyttävä latva-artisokka on välttänyt kattilan ja ottanut spurtin maljakossa.
Kommentoi »