Kotivinkki

Näyttelijä Jessica Grabowsky löysi aikaisten aamujen lumon – ”Tykkään siitä hetkestä, kun luonto ja kaupunki alkavat heräillä”

Näyttelijä Jessica Grabowsky löysi aikaisten aamujen lumon – ”Tykkään siitä hetkestä, kun luonto ja kaupunki alkavat heräillä”
Näyttelijä Jessica Grabowsky on oppinut nappaamaan päivästä hetkiä ihan itselleen. Muistot hauskoista lentomatkoista lämmittävät korona-aikanakin. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 18.5.2021

Paras hetki

Korona-aikana olen ­alkanut herätä aikaisin. Tykkään siitä hetkestä, kun luonto ja kaupunki alkavat heräillä. Osallistun aamulla Whatsappissa pilates-ryhmään. Aamuuni on tullut omaa aikaa ennen kuin ­pitää keittää puuroa ja viedä lapsi päiväkotiin.

Paras paikka kotona

Heittäydyn välillä olohuoneen lattialle. Siinä on paksu ­marokkolainen villamatto, jolle menen ­selälleni ja venyttelen. Kymmenen minuuttiakin riittää siihen, että kehooni palautuu puhtia.

Parasta Suomessa

Olen kiitollinen siitä, että Suomessa pääsee kunnalliseen hammashoitoon. Voin olla hoidossa yli tunnin, ja se maksaa 23 euroa. Viimeksi hammaslääkärini kertoi japanilaisesta kollegastaan, joka veloittaa kolme tonnia ja käyttää Guccin laukkuja.

Paras kohtaaminen

Äitini oli 40 vuotta Finnairilla lentoemäntänä, ja sain matkustaa hänen kanssaan paljon. Yksi kivoimmista asioista matkoissa olivat vieruskaverit. Yhdellä naisella oli suhde naimisissa olevaan lento­kapteeniin, ja hän kertoi siitä kaiken. Kerran viereeni osui bisnesluokassa pukumies, jonka kanssa täyttelimme lehdestä ristinollaa ja tilasimme monta jälkiruokaa. Opin, että kaikilla on tarina ja kaikista pitäisi kiinnostua.

Paras satsaus

Terapia on ollut ­parasta rahankäyttöä itseeni. Pohdin asioita myös itse ja ystävien kanssa, mutta en välttämättä huomaa keloja, joita pyöritän ympäri. Terapiassa olen oppinut rajojen laittamista ja kuulemaan, miten kova olen itselleni.

Paras kiitos

Me too -asiaan liittyvän artikkelin julkaiseminen vuonna 2018 jännitti, ja mietin sinä päivänä tarkkaan lounaspaikkaani. Valitsin Silvopleen, koska siellä on hempeitä kasvissyöjärouvia. Kysyin yhdessä pöydässä istuvalta naiselta, onko tässä tilaa. Hän katsoi minua ja alkoi itkeä. Hän oli kahden tyttären äitinä kiitollinen, että avasimme sen keskustelun. Sen jälkeen me molemmat itkimme.

Paras...

Jälkiruoka: Tiramisu
Päähine: Samujin Beanie-pipo
Arkiruoka: Suomalainen merilohi ja jotain vihreää
Vaate: Villasukat
Elokuva: Isäni Toni Erdmann
Kaupunki: Rooma
Flunssalääke: Sinkkispray
Tv-sarja: Absolutely Fabulous
Tuoksu: Tyttäreni hiusrajan tuoksu
Keittiöväline: Mujin kuorimaveitsi
Kasvi: Pääsiäiskaktus
Kännykkäsovellus: Vila dig i form
Matkakohde: Onsen-kylpylä Japanissa
Liikuntamuoto: Vapaa tanssi
Huonekalu: Hayn kulmasohva
Kulkuneuvo: Pyörä
Biisi: Lauryn Hill: Guarding the gates
Kodinkone: Pesukone
Iltarutiini: Annos magnesiumia
Jessica Grabowsky näyttelee Ylen Kullannuput- ja Top Dog -sarjoissa sekä Nyrkki-sarjassa MTV3:lla.
Kommentoi »