
Leivontamaraton ennen juhlia voi kestää viikkoja – ja nautin siitä
Juhlat voi järjestää monella tavalla. Voit leipoa viikkoja tai tilata kaiken valmiina. Tärkeintä on, että valmistelet juhlat niin kuin itsellesi on nautinnollisinta, kirjoittaa päätoimittaja Jenny Brandt.
Juhlia voi lähestyä helpomman tai vaikeamman kautta. Voit tehdä niin kuin minä usein teen ja aloittaa leivontamaratonin jo viikkoja ennen juhlapäivää. Älä valitse mitään tuttua, vaan kokeile jotain uutta ja monimutkaista reseptiä, mielellään kehitä jokin ihan oma. Älä tietenkään valitse suoraan sellaista erityisruokavalion ohjetta, jonka tarvitset, vaan aloita mittavat maidottoman ja gluteenittoman version kokeilut vasta pari päivää ennen juhlia. Leivo koko yö ja nosta täydelliset leipomuksesi pöytään viimeisillä voimillasi.
Voit myös tehdä kuten ystävättäreni. Yksi heistä tilaa tutusta konditoriasta aina saman pullakranssin ja kakun, sillä tietää niiden olevan täydelliset. Toinen etenee pakastealtaan kautta kotiin -taktiikalla. Hän poimii sieltä valmistaikinat, tuulihatut ja upeat macaron-leivokset ja loihtii niistä hetkessä täydelliset tarjottavat. Kolmas ystäväni uskoo yhdessä tekemisen voimaan. Mikään ei ole ikinä valmiina, vaan kaikki tehdään yhdessä, tässä ja nyt. Upeinta ei ole juhla, vaan sen valmistelu!
Aina en itsekään jaksa pitkän kaavan mukaan. Silloin saatan ostaa paketin vaniljajäätelöä ja pussin lakuja, kas, etelänapa ja pingviinejä!
Aina en itsekään jaksa pitkän kaavan mukaan. Silloin saatan ostaa paketin vaniljajäätelöä ja pussin lakuja, kas, etelänapa ja pingviinejä, ja lastenkutsut ovat täydessä vauhdissa.
Jos sinullakin siintää kalenterissa juhlapäivä, järjestele se juuri sillä tavalla kuin itsellesi on nautinnollisinta. Leivo aamusta iltaan, tilaa kaikki valmiina, tuunaa kaupan keksejä ja harhauta juhlaväki valmistaikinoilla. Tai ehdota koko porukalle nyyttäreitä! Itse jään odottamaan seuraavan leivontamaratonin alkamista, sillä mihinkäs tiikerikakku raidoistaan...
Jenny Brandt on Viherpihan ja Maku-lehden päätoimittaja.