Itse tehty valaisin tuo persoonallista valoa
Sisustus
Itse tehty valaisin tuo persoonallista valoa
Kaipaatko persoonallista valaisinta? Omaperäinen varjostin syntyy vaikka vyyhdinpuusta, emalivadista tai pesukoneen rummusta. Tässä yhdeksän nokkelaa ideaa.
14.11.2016
 |
Unelmien Talo&Koti

Itse tehdyn valaisimen suunnittelussa on syytä muistaa paloturvallisuus. Valitse vain paloturvallisia materiaaleja ja varmista, ettei lamppu pääse koskettamaan varjostinta. Myös sähkötyöt pitää tehdä oikein.

Valaisin näytti alkuperäisessä kuosissaan hiukan vanhanaikaiselta. Tyyli muuttui, kun entinen varjostin purettiin alkutekijöihinsä ja kehikolle virkattiin matonkuteesta uusi ilme.
Olohuoneen jykevää kattovalaisinta ei heti arvaisi pesukoneen rummuksi. Rumpuun on tehty porakoneella reikä johtoa varten ja koko komeus kettinkeineen on maalattu kuparinväriseksi spraymaalilla. Näin teet valaisimen pesukoneen rummusta!
Kristallikruunu sai modernin ja leikkisän säväyksen, kun siitä poistettiin tekstiiliverhous ja kehikon sisään lisättiin säihkeeksi muutama ylimääräinen kristalli.
Ledvalot seinällä sellaisenaan saattavat näyttää turhan jouluisilta. Kun jokaiselle ledille tuikataan varjostimeksi paperinen muffinivuoka, vaikutelma muuttuu aivan toiseksi.
Kerää kirpparilta monta eriparista, keskenään suunnilleen samankokoista varjostinta. Värit ja muodot saavat vaihdella. Niputa ne yhteen näyttäväksi kattovalaisimeksi. Jos varjostimet eivät ole samansävyisiä, voit kokeilla niiden värjäämistä. Kurkkaa ohje varjostimien värjäämiseen!
1940-luvulla rakennetun omakotitalon pikkuvessan sisustuksessa tavoiteltiin kesämökin ulkohuussin tunnelmaa. Vanhasta kukallisesta emalikulhosta tuli sinne täydellinen valaisin.
Emalisesta pesuvadista, peltiruukusta ja roikkavalosta syntyy komea valaisin. Vati maalattiin spraymaalilla ensin mustaksi ja sitten valkoiseksi ja hiottiin hiekkapaperilla sopivasti kuluneen näköiseksi. Näin teet teollisuushenkisen valaisimen pesuvadista!
Uuteen omakotitaloon haluttiin vanhan maalaistalon henkeä, joten keittiöön tuunattiin kattovalaisin vyyhdinpuusta. Nostalgia on taattu! Koristeita vaihdellaan aina tilanteen mukaan.
Makuuhuoneen romanttiseen seinävalaisimeen taiteltiin uudet varjostimet kauniista tapeteista. Katso ohje ja tee omat varjostimesi!
Valaisin sai uutta ulottuvuutta, kun se sijoitettiin taulunkehykseen.

Lisätietoja:

Valaisimien turvalliseen käyttöön liittyviä ohjeita löydät esimerkiksi Sähkötekniikan ja energiatehokkuuden edistämiskeskuksen sivuilta osoitteesta stek.fi

Kommentoi »