Unelmien Talo&Koti

Ihmiset tekevät kodin, mutta kai siihen tavaroitakin tarvitaan? Kerro, mikä asia tekee sinun kotisi!

Porin asuntomessut saivat päätoimittaja Mari Paalosalo-Jussinmäen miettimään, mikä tekee talosta kodin. Vastaus löytyi vierashuoneesta.
Kuvat Johanna Myllymäki

Kävin kesäkuussa Porissa moikkaamassa äitiä. Sunnuntaina pyöräilimme asuntomessualueen ohi. Talot olivat upeita: isoja ja valkoisia ja moderneja. Mietimme, miltä tuntuisi päästää tuhannet ihmiset kulkemaan kotinsa läpi. Ehkä ne eivät vielä ole koteja, sanoi äiti.

Autossa matkalla kotiin mietin, mikä tekee asunnosta kodin. Ihmiset tietysti, mutta kai siihen tavaroitakin tarvitaan?

Minulle kodin tekee ainakin mummolta peritty lipasto. Se on osa mummon ja tuffan makuuhuoneen kalustoa ja muuttanut monta kertaa. Ehkä siksi mummo on kirjoittanut täyspuisten laatikoiden alapintoihin lyijykynällä kunkin paikan lipastossa: pikkulaatikoihin vasen ja oikea, isoihin alas ja ylös.

Minä sain lipaston, kun muutin omilleni. Olen säilyttänyt siinä ainakin koruja, alusvaatteita, lakanoita, vanhoja aikakauslehtiä, videokasetteja, lautapelejä ja joulukoristeita.

Nyt lipasto nököttää vierashuoneessa. Muualla opiskeleva bonustytär tuli kesäksi kotiin, ja tyhjensin laatikot hänen tavaroitaan varten.

Lipaston päällä on kaksi pehmopupua. Ne tekevät huoneesta bonustyttären kodin.

Mikä asia tekee sinun kotisi? Kerro se kommenteissa. Osa vastauksista saatetaan julkaista Unelmien Talo&Kodissa.

Julkaistu: 9.7.2018
4 kommenttia