Avotakka

Ihanan runsasta ja värikästä! Nämä ovat syksyn 5 tärkeintä sisustustrendiä, kertoo Habitaren kuraattori

Viidakkokuoseja, värien tykitystä ja kaarevia muotoja. Habitaren virallisen Signals-trendinäyttelyn kuraattori Susanna Björklund kertoo kuumimmat sisustustrendit.
Kuvat valmistajat

Tähän interiööriin on saatu mahdutettua miltei kaikki syksyn tärkeimmät trendisävyt. (Kuva Warm Nordic)

1. Värien runsaus

Jo pari vuotta suuntaus on ollut pois skandinaavisesta minimalismista. Värit ovat lisääntyneet roimasti ja muuttuneet raikkaammiksi ja puhtaammiksi. Pinnalla ovat etenkin oranssin sävyt, persikka ja lohi, minttu, okra ja oliivinvihreä.

Tuo kotiin rehevää viidakkotunnelmaa. Seinän täyttävä maisematapetti, kuten Eijffingerin Vivid-malliston 384602, avaa kiehtovan maiseman.

2. Voimakkaat kuosit

Seiniin kaakeloidaan ja maalataan graafisia ja värikkäitä kuvioita. Tapeteissa ja kankaissa rehottavat viidakot, kukat ja raidat. Kuosit sekoittuvat rohkeasti. Pinnoissa, myös katossa, on runsaat struktuurit.

Tässä on rinnakkain sulassa sovussa modernia teollisuustyyliä, talonpoikaishenkeä ja etnovaikutteita. (Kuva HK Living)

3. Tyylien yhteentörmäytys

Muodissa on jo tovin näkynyt tyylien tarkoituksellista sekoittamista, kun silkkikolttu onkin puettu urheiluvaatteiden kanssa. Nyt sisustamisessakin yhdistetään asioita totutusta poiketen.

Koko 3 -toimisto on pelannut rohkeasti väreillä suunnitellessaan helsinkiläistä Yes yes yes -ravintolaa. (Kuva Natalia Tomatsova)

4. Leikkisyys ja rohkeus

Trendikäs yhdistää nyt värejä ja muotoja rohkeasti ja leikkisästi. Kun värikirjoa on tarpeeksi, sekoitus alkaakin sopia yhteen.

Samettia ja runsaita tekstiilejä, näyttäviä kukka-asetelmia ja kullan kimallusta: maksimalismia Ikean tyyliin.

5. Maksimalismi

Kaiken konmarittamisen jälkeen tiloissa on jälleen kodikkuutta ja runsautta. Muodot ovat pyöreitä ja kaarevia. Kaipaamme jälleen turvallisia pesiä.

Julkaistu: 10.9.2018
Kommentoi »