Ideoita korujen säilytykseen
Sisustus
Ideoita korujen säilytykseen
Kun korut säilyttää näkösällä, niitä myös muistaa käyttää useammin. Rakenna seinälle korupuu tai asettele aarteesi lasin alle.
Julkaistu 19.5.2011
Avotakka

Verhoaako korurasiaasi hämähäkinseitti? Älä suotta piilottele kalleuksiasi vaan tee niistä kauniita koristeita.

Korut häkkiin

Anna vanhanaikaiselle lintuhäkille uusi käyttötarkoitus. Kaltereiden väliin voi kiinnittää ohuita puutikkuja, jotta koruille saa lisää ripustuspaikkoja.

Koruteline styroksipalloista

Tee erikokoisista styroksipalloista jättimäistä helminauhaa muistuttava koruteline. Maalaa pallot valkoisella seinämaalilla ja poraa niihin reiät. Pujota ”helmet” naruun, jonka päihin on ommeltu leveää satiininauhaa. Laita isot pallot keskelle ja pienet reunoille. Solmi nauhan päät rusetiksi.

Korut kehyksiin

Pingota vanhoja astiapyyhkeitä ompelukehyksiin ja vedä päälle ristiin rastiin kiiltäväpintaista ompelukuminauhaa. Kiristä nauhat tarpeeksi tiukalle, jotta korut eivät tipahda.

Korutaulu

Pingota ja nido tukevaa nauhaa tasaisin välein kehysten takapuolelle mahdollisimman napakasti. Ripusta nauhoihin ketjuja, rannekoruja ja korvarenkaita.

Tyyny koruille

Tee juomalasin tai lasikuvun alle pieni pehmustettu tyyny pyöreästä vanerilevystä ja levyvanusta. Pingota kangaspala tiukasti ja nido se levyn alapuolelle.

Korujen vitriini

Suurien lasikupujen ja juomalasien alle saa korut kauniisti näytille ja samalla suojaan pölyltä. Pehmustetulla kankaalla päällystetty pohja näyttää arvokkaalta, ja siihen on helppo painaa korun piikki.

Laskutaso seinälle

Cappuccinon kaakaokoristeluun tarkoitettu sapluuna sai hauskan tehtävän. Alareuna taivutettiin ruuvipenkissä 90 asteen kulmaan ja ruuvattiin seinään. Näin siitä tuli pieni laskutaso.

Korupuu seinälle

Piirrä kontaktimuovin paperipuolelle puunrunko lehtineen ja leikkaa se. Muovi on helppo liimata seinään, kun paperi irrotetaan vähitellen. Voit myös käyttää valmista sapluunaa ja maalata puun. Kiinnitä oksille tasoja ja nauloja koruille, pienesineille sekä vaateripustimille. Puun koristetut ripustimet kantavat myös hepeneitä.

Kommentoi »