Hygge haltuun – sisusta kotoisasti!
Sisustus
Hygge haltuun – sisusta kotoisasti!
Hygge on sympaattinen tanskalaistrendi, jossa otetaan rennosti ja viihdytään kotosalla. Sisusta suloinen talvipesä hygge-tyyliin.
Julkaistu 2.3.2017
Kotivinkki

Hygge – lyhyt oppimäärä

  • Tanskalaisten tunnetuksi tekemä hygge tarkoittaa miellyttävää kokemusta ja tunnelmaa, johon ei kuulu suorittaminen eikä kiire.
  • Hyggeen yhdistetään tyypillisesti kynttilät, villasukat ja hyvä ruoka, mutta siinä on myös vahva sosiaalinen puoli. Ystävät ja perhe ovat tärkeä osa lämmintä ja kotoisaa ilmapiiriä.
  • Hyggeilyä voi harrastaa ympäri vuoden, mutta sen kulta-aika on talvella. Sanotaan, että hyggeilyn avulla tanskalaiset selviävät läpi pitkän ja valottoman vuodenajan.
  • Hyggessä on kyse myös siitä, että tehdään sellaisia asioita, joista nautitaan, oli kyse sitten kirjan lukemisesta tai suklaaleivoksilla herkuttelusta. Kiistely tai riitely ei kuulu hyggeilyyn.
  • Hiljentyminen ja tahdin hidastaminen sekä keskittyminen mukaviin asioihin tuottavat hyvää oloa niin itselle kuin muille. Hyggestä ei tarvitse tehdä numeroa vaan sen pitää olla mahdollisimman arkista ja helppoa. Kerrankin trendi, joka on helppo ottaa haltuun!

Kokkaa lempiruokaasi tai kata pöytään helppoja tapaksia ja viiniä. Seurapeleistä on iloa illan pikkutunneille asti. Trendikkäät eripariastiat sopivat rentoon tunnelmaan.

Jos ulkona ei ole valkoista, tee talvitunnelma sisälle. Lumenvalkoisiksi spreijatut oksat ja vanha opetustaulu vievät ajatukset talviseen metsään. Monikäyttöisistä puulaatikoista pinoat näppärän sivupöydän.

Rouhea kimppu mustikan- ja puolukanvarpuja istuu talviseen sisustukseen. Vanhoja kotimaisia kupariastioita löytyy kirpputoreilta. Kutsu ystävät spontaanisti kylään.

Aikaa nähnyt rottinki on kuin tehty talvipesän tunnelmaan. Se on sielukas, kotoisa ja lämpimiä tunteita herättävä. Kesämateriaaliksi miellettyä rottinkia löytää varsinkin talvi­aikaan yllättävän edullisesti kirpputoreilta.

Tanskalaiseen sisustustyyliin kuuluu epämuodollinen kodikkuus. Marokkolaiset laatat tekevät eurolavan pinnasta tyylikkään runsaan. Ne on myös helppo järjestää toisin, jos tarve vaatii.

Kommentoi »