Kietoudu lämpöön! Muhkeat kaulaliinat, ihanat pitsihuivit ja kaulurit – kokosimme 17 huiviohjetta aloittelijoille ja kokeneemmille neulojille
Tee itse
Kietoudu lämpöön! Muhkeat kaulaliinat, ihanat pitsihuivit ja kaulurit – kokosimme 17 huiviohjetta aloittelijoille ja kokeneemmille neulojille
Huivi suojaa ja lämmittää, mutta myös viimeistelee asun tyylillä. Helpoimmillaan kaulaliina valmistuu ainaoikeinneuleena, jolloin ei tarvitse osata edes nurjaa silmukkaa. Taitojen kartuttua voi kokeilla vaikka simppeliä pitsi- tai kirjoneuletta. Kokosimme yhteen ihanimmat huiviohjeemme.
23.12.2022
 |
Meillä kotona

1. Huoletonta runsautta ja muhkeita tupsuja

Iloisesti raidoitettu pitkä kaulahuivi ihastuttaa rentoudellaan. Yli kaksimetrisen huivin saa kiedottua useampaan kertaan kaulan ympäri. Huikeasta mitastaan huolimatta huivi valmistuu nopeasti ainaoikeinneuleena. Helppoutensa ansiosta tämä huivi sopii mainiosti myös aloittelevalle neulojalle. Nappaa pitkän kaulahuivin ohje!

2. Vaatekaapin luottoasuste

Helppo pitsihuivi on luottokumppani kesät talvet. Huivin pintaa koristaa yksinkertainen pitsineulekuvio, joka luonnistuu vähemmänkin kokeneelta neulojalta. Kurkkaa pitsihuivin ohje!

3. Pitsiä ja palmikoita

Neulesuunnittelija Niina Laitisen ohjeella valmistuu hempeä tuubikauluri, joka saa muhkeutta palmikkokuviosta. Puuvillan, merinovillan ja alpakan sekoitus pitää lämpimänä säässä kuin säässä. Kurkkaa tuubikaulurin ohje!

4. Vaivansa arvoinen briossi

Kuohkea briossihuivi haastaa kokeneemmankin neulojan – ja kerää katseet upealla lehtikuviollaan. Briossineule on kaksiväristä patenttineuletta, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti isommilla pinnoilla. Tämän huivin toisella puolella korostuu enemmän harmaa ja toisella vihreä. Kurkkaa briossihuivin ohje täältä!

5. Täydellinen asuste Suomen talveen

Joko olet neulonut oman kaulurisi? Asusteesta on tullut todellinen hitti parin viime vuoden aikana, eikä ihme: kauluri lämmittää kaulan lisäksi vatsaa ja selkää, pysyy liikkumatta paikoillaan ja mahtuu kivasti takin alle. Tämän kaulurin etu- ja takaosa neulotaan samanlaiseksi. Puolipatentti antaa vaatteelle muhkeutta. Katso kaulurin ohje ja video puolipatentin neulomisesta!

6. Kaarrokeneuleiden tapaan

Tämä kauluri on saanut inspiraationsa suosituista kaarrokeneuleista. Kauluri neulotaan alhaalta ylös neljällä värillä. Ohjeessa on kolme kokoa. Nappaa kirjoneulekaulurin ohje täältä!

7. Simppelin tyylikäs perushuivi

Tämä aloittelijankin taidoille sopiva kaulaliina neulotaan sileänä neuleena kolmesta väristä. Päävärin lisäksi molempiin reunoihin neulotaan reunukset kahdella eri sävyllä. Erikseen neulottava reunus estää sileälle neuleelle tyypillisen rullautumisen. Paksuilla puikoilla neulottavan huivin saa valmiiksi muutamassa illassa. Katso kaulahuivin ohje.

8. Nostalgisia kaikuja 70-luvulta

Jos virkkaus on juttusi, kokeile tätä ananaskuviolla koristeltua huivia. Runsaan huivin simpukoista muodostuva kuvio ja pitkät hapsut muistuttavat 1970-luvun tyylistä. Kurkkaa virkatun huivin ohje täältä!

9. Nopsasti kulmasta kulmaan

Tämä reilunkokoinen kolmiohuivi valmistuu nopeasti ainaoikeinneuleena. Huivi neulotaan poikittain kulmasta kulmaan ja koristellaan näyttävillä tupsuilla. Kokeile yksiväristä tai reippaasti raidoitettua versiota! Kurkkaa täältä kolmiohuivin ohje.

10. Leopardin täplissä

Tämä tuubimainen kauluri lainaa kuosinsa savannien villikissoilta. Värejä vaihtamalla kaulurin ilme muuttuu hillitymmäksi tai vielä räväkämmäksi – kokeile vaikka lumileopardin sävyjä eli valkoista ja harmaata. Kaksivärinen kirjoneule on helppo omaksua, vaikket olisi harjaantunut kirjoneuleen tekijä. Nappaa leopardikaulurin ohje.

11. Hartioita hellimään

Tekstiilimuotoilija Emma Karvosen suunnittelema Muratti-huivi toimii hartioiden lämmittäjänä tai kaulalle kiedottuna. Näyttävä, liukuvärjätystä langasta neulottava huivi tehdään kahdesta erilaisesta joustinneuleesta: tavallisesta ja kierretystä. Katso aloittelijallekin sopiva Muratti-huivin ohje!

12. Neulontaa ilman puikkoja

Oletko testannut käsivarsineulontaa? Siinä puikkojen virkaa toimittavat omat käsivartesi. Pitsikaulurin silmukkakoosta tulee näin luonnostaan iso ja neuloksesta muhkeaa. Tutustu käsivarsineulontaan vaihekuvien ja videon avulla sekä nappaa pitsikaulurin ohje.

13. Pellavan pehmeyttä

Pellavalangasta neulottavaa huivia koristaa yksinkertaisen kaunis pitsineule. Huivin voi kietaista hartioille tai kaulaan useammallakin tavalla, joten asusteelle löytyy käyttöä niin arjessa kuin juhlassa. Katso pitsineulotun pellavahuivin ohje!

14. Pään ja kaulan suojaksi

Letti-neulehuppu neulotaan kahden langan yhdistelmällä. Merinovilla tekee neuleesta lämpimän ja silkkimohairilla saa pehmeyttä ja pörröisyyttä. Hupun reunaa koristaa kaunis palmikko. Monikäyttöinen neulehuppu suojaa kaulan lisäksi niskaa ja päätä. Nappaa Letti-neulehupun ohje.

15. Pitsiä puikkovirkaten

Jos kaipaat vaihtelua neulomiseen tai perusvirkkaukseen, testaapa puikkovirkkausta. Puikko- eli varrasvirkkauksessa käytetään apuna paksua puikkoa tai viivoitinta. Tekniikalla valmistuu ilmava ja ihanan kevyt huivi. Kurkkaa puikkovirkatun huivin ohje.

16. Pilvenhattaroita

Lasten pallohuivin hauska malli muistuttaa kesäisiä poutapilviä. Huivi syntyy helpommin kuin uskoisikaan: muoto syntyy joustin- ja patenttineuletta vuorottelemalla. Nappaa pallohuivin ohje!

17. Kettu Repolaisen väreissä

Pieni koululainen ilahtuu varmasti veikeästä kettuhuivista. Huivia ei tarvitse sitoa kaulaan, sillä sen pää pujotetaan toisen läpi. Jos innostut virkkaamaan, tee myös settiin kuuluvat pipo ja lapaset. Ohjeella valmistuu asusteet noin 6–8-vuotiaalle. Katso ohjeet kettusetin tekoon!

Kommentoi »