Hillopurnukat hyötykäyttöön – tee näpsäkkä säilytin vanhoista lasipurkeista
Tee itse
Hillopurnukat hyötykäyttöön – tee näpsäkkä säilytin vanhoista lasipurkeista
Kiinnitä kaapin tai hyllyn alle vanhoja lasipurkkeja ja säilö niissä pientavaroita. Tuunausohjeen suunnitteli suosittua Diagnoosi sisustusmania -blogia pitävä Maria Meder.
24.4.2018
 |
Kotivinkki

Maria Meder, Diagnoosi sisustusmania -bloggari: ”Tee kätevä lasipurkkirivi hyllyn tai kaapin alle säilyttämään niitä nippeleitä ja nappeleita, mitä milloinkin tehdessäsi tarvitset. Kivasti esillä, näppärästi käsillä ja kaunis katsella! Eikä tekeminenkään maksa juuri muuta kun vaivan.”

Tarvikkeet:

  • haluamasi määrä sopivia lasipurkkeja kansineen
  • sopivan mittaisia ruuveja, 2 kpl per kansi
  • mittanauha ja lyijykynä
  • ruuveihin sopiva ruuvinväännin
  • vasara.

Näin kiinnität säilytyspurkit kaapin alle

  1. Valitse sopivat lasipurkit: sellaiset, jotka palvelevat tarkoitustaan siinä, mitä niissä aiotaankaan säilyttää. Hyvä niksi on ottaa purkit, joiden suuaukosta mahtuu käsi sisälle, mutta pienemmätkin käyvät toki yhtä lailla.
  2. Mittaa kaapin tai hyllyn paksuus, jotta näet, kuinka pitkiä ruuveja tarvitaan. Ruuvin pitää olla sen verran lyhyt, ettei se tule hyllystä läpi. Mittaa ja merkkaa purkkien paikat hyllyn alle.
  3. Kun paikat on merkattu, tee lasipurkkien kansiin reiät ruuveja varten napauttamalla ruuvi vasaralla kannesta sisäpuolelta läpi. Tee tämä puupalikan päällä, ettet tuhoa pöytää. Jokaiseen kanteen tulee kaksi ruuvia: melko keskelle ja sopivan etäälle toisistaan, jottei kansi pyöri purkkia kääntäessä, muttei liian lähelle reunoja, jotta lasipurkki mahtuu menemään kiinni.
  4. Ruuvaa kannet kiinni hyllyyn ja kierrä lasipurkit paikoilleen.
Jos hyllyn alapinta on epätasainen, kuten kuvan hyllyssä, voit lisätä kannen ja hyllyn väliin sopivanpaksuisen, pyöreän puupalikan. Näin purkkirivistä tulee tasainen.

Kuinka Maria innostui käsillä tekemisestä, ja mistä hän saa ideoita töihinsä? Lue haastattelu!

Kommentoi »