Tuunaa vanhat henkarit maalilla ja siirtokuvilla – katso helppo ohje ja tulosta kauniit kukkakuviot
Tuunausidea
Tuunaa vanhat henkarit maalilla ja siirtokuvilla – katso helppo ohje ja tulosta kauniit kukkakuviot
Vanha puuhenkari muuttuu vaatekaapin koruksi maalilla ja kuvansiirtotekniikalla. Kokeile, kuinka kätevästi lasertulosteen kuvioita siirretään. Ohjeen lopussa on pdf-tiedosto, jonka tulostamalla saat käyttöösi arkillisen upeita kukkakuvioita.
13.6.2023
 |
Ihana

Siirtokuvia lasertulostamalla – tarvikkeet:

  • vanhoja, puisia henkareita
  • hiomapaperi tai pohjusteaine (esimerkiksi Penart Bonding Primer)
  • akryylimaali tai kalkkimaali
  • kuvansiirtoaine (esimerkiksi Express Transfer)
  • vesipohjainen viimeistelylakka (esimerkiksi Penart Matte Varnish)
  • taittoluu tai tukeva jäätelötikku
  • sakset
  • pumpulipuikkoja
  • sivellin maalille ja lakalle.

Siirtokuvia lasertulostamalla – ohje:

1. Pyyhi henkareista lika, pöly ja rasvaiset jäljet, jotta maali tarttuu hyvin.

2. Sivele henkareiden pintaan Bonding Primer -pohjusteainetta, jonka avulla pystyt maalaamaan pinnan ilman hiontaa. Pohjuste on väriltään valkoista. Jos et halua käyttää pohjusteainetta, hio lakatut pinnat ja poista pöly kostealla liinalla.

3. Pohjuste kuivuu vuorokaudessa, mutta voit lyhentää aikaa föönillä. Maalaa henkarit haluamallasi vaaleansävyisellä akryyli- tai kalkkimaalilla. Anna kuivua.

Valitse henkareihin vaalea pohjaväri, jotta kuviot erottuvat hyvin.

4. Printtaa haluamasi kuva lasertulostimella. Mallityössä käytetyt pienet, kapeisiin henkareihin sopivat kukkakuviot voit printata jutun lopussa olevasta pdf-tiedostosta.

5. Leikkaa kuvat irti ja tarkista, että ne mahtuvat suunnittelemaasi kohtaan. Huomaa, että kaikki kuvat tulevat työhön peilikuvina. Jos siis tulostat numeroita tai kirjaimia, sinun tulee kääntää merkit.

6. Ota pumpulipuikko ja kasta se Express Transfer -kuvansiirtoaineiseen. Ota kuva käteesi ja hiero pumpulipuikolla ainetta kuvan taakse. Paperi muuttuu läpikuultavammaksi. Aseta paperi varovasti paikoilleen kuvapuoli alaspäin, pidä paperi liikkumattomana ja hiero muste henkariin taittoluulla paperin nurjalta puolelta. Nosta tuloste varovasti pois. Taittoluu on työhön kätevä apu, jolla voit tehdä tarkkaa jälkeä. Voit korvata sen jäätelötikulla tai lusikalla. Kunkin kuvan voi siirtää vain kerran. Anna kaikkien kuvien kuivua, kunnes pinta on täysin matta.

7. Käsittele henkari lopuksi Matte Varnish -viimeistelylakalla, joka soveltuu juuri siirtoainekuvilla koristeltujen, maalattujen tuotteiden viimeistelyyn. Vernissa jättää läpinäkyvän mattapinnan, vaikka onkin levitettäessä valkoisen kuultavaa. Puhdista sivellin vedellä. Vernissa kuivuu puolessa tunnissa.

Sekalainen sarja henkareita muuttuu setiksi, kun maalaat ja kuvioit ne samaan tyyliin.

Kuvansiirtoaineet ja tarvikkeet Konstashop.

Kommentoi »