Harri Koskinen suunnitteli Honkarakenteelle modernin, pienten mökkien Kontti-malliston

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Honkarakenne
Harri Koskinen suunnitteli Honkarakenteelle modernin, pienten mökkien Kontti-malliston
Pienen ja siron Kontti-malliston suunnittelun lähtökohtana oli se, ettei mökeissä ole mitään ylimääräistä. Kontin idea syntyi nimensä mukaisesti rahtikonttien maailmasta. Modernin malliston ensiesittely on Porin asuntomessuilla 6.7.–5.8.2018.
Julkaistu: 5.7.2018
Palkittu teollinen muotoilija Harri Koskinen on suunnitellut Honkarakenteelle kompaktin ja modernin mökkimalliston, joka soveltuu rentoon asumiseen luonnon keskellä. Suurista maisemaikkunoista avautuu esteetön näkymät ympäröivään maisemaan. Makuuhuoneesta on käynti terassille, jonka suojaavat siivekkeet antavat asukkaalle yksityisyyttä. Näin mökkejä voidaan sijoitella useampiakin rinnakkain tai lomittain.
– Näissä mökeissä voi keskittyä olennaiseen ja kokea olevansa yhtä luonnon kanssa. Suunnittelun lähtökohta oli, ettei tiloissa ei ole mitään turhaa tai ylimääräistä: ympäröivä maisema on pääosassa, Harri Koskinen sanoo.
Kontti on askeettinen. Siellä ei ole mitään ylimääräistä mutta kaikki tarpeellinen.
Hirsi hallitsee Konttien sisätiloja. Linjakas keittiö jatkaa Konttien selkeätä linjaa.
Suunnittelija kertoo, että hänellä on syntynyt lämmin suhde hirteen jo nuoruudessa, kun hän rakensi opiskeluaikanaan hirsitaloja setänsä kanssa. Yhteistyö käynnistyi tänä vuonna 60-vuotta täyttävän Honkarakenteen kanssa Koskisen lapsuudenmaisemissa Karstulan tehdasvierailulla.
Idea Honka Kontti -mallistoon on ammennettu rahtikonttien maailmasta.
– Ajatus täysin uudenlaisesta mallistosta kiehtoi minua heti poikkeuksellisen paljon. Pidän erityisen kauniina ja mielenkiintoisena yksittäisten Konttien muodostamia kokonaisuuksia. Malliston tunnistettavin piirre on käytävämäisyys, jonka avulla pääsemme pitkään ja galleriamaiseen näkymään. Se hengittää ja päästää maiseman sekä luonnonvalon sisään, Koskinen sanoo.
Pulpettikattoinen Kontti on selkeälinjainen ja sopii modernin mökkiympäristön lisärakennukseksi.
Harjakattoinen Honka Kontti sopii perinteisempään mökkiympäristöön tai saaristoon.
Harri Koskinen on kansainvälisesti palkittu teollinen muotoilija, jonka suunnittelulle on leimallista funktionaalisuus ja selkeys. Hänen kiinnostuksena hirteen materiaalina syntyi jo nuorena.

Kontti-mallisto sopii vierasmajaksi tai työhuoneeksi

Kompaktit talot toimivat matkailukäytössä, vierasmajana, yksiönä tai vaikkapa työhuoneena täydentäen jo olemassa olevia rakennuksia. Kaikkia malleja saa sekä pulpetti- että harjakatolla, jolloin niitä on helppoa yhdistää muihin rakennuksiin. Mallisto sisältää kompakteja moderneja lomamökkejä ja saunan, joita voi yhdistellä erilaisiksi kokonaisuuksiksi. Mökkejä on mahdollista siirtää kokonaisina rekan lavalla, ja ne voidaan varustaa ympärivuotiseen asumiseen.
Kontti-mallistossa kattomuodot ja etujulkisivun ikkunoiden koot vaihtelevat. Mallit ovat yhdisteltävissä isommiksi kokonaisuuksiksi esimerkiksi matkailukäyttöön.
– Kestävä luontomatkailu on kasvava trendi ja pienillä talomalleilla on maailmanlaajuista kysyntää. Halusimme tuoda markkinoille kompaktin ja modernin mökkimalliston, joka toimii niin majoituskäytössä kuin täydennysrakentamisessakin. Samalla viemme suomalaista designia Karstulasta maailmalle, toteaa Honkarakenteen pääarkkitehti Anne Mäkinen.
Asuntomessuilla nähtävien Konttien sisustus on toteutettu yhteistyössä Meilläkotona.fi:n, Secto Designin ja Genelecin kanssa. Konttien sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Maru Hautala, jonka Marulla-blogi on täynnä elämäniloa, tekemisen riemua ja arkista eloa.
Sisustussuunnittelija Maru Hautala on sisustanut Kontti-mökit, jotka ovat esillä asuntomessuilla Porissa 6.7.-5.8.2018.
– Kontti-mökit on sisustettu aitoa elämää varten. Sisustuksen inspiraationa on Suomen lyhyt, mutta valoisa kesä ja lomapäiviä viettävät onnelliset ihmiset. Sisustus on toteutettu laadukkailla kotimaisilla tuotteilla ja luonnon materiaaleilla, sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo.

Haaveissa oma mökki? Lue lisää!

Kommentoi »