Apua, kuka sieltä kaivosta kömpii? Hitiksi noussut Manalan lautturi sai seurakseen Kaivon haamun – ”Tuonpuoleisen kavereita hänkin”

Apua, kuka sieltä kaivosta kömpii? Hitiksi noussut Manalan lautturi sai seurakseen Kaivon haamun – ”Tuonpuoleisen kavereita hänkin”
Hanna Pilve-Salmisen mökkipihaa vartioimaan ilmestyi heinäkuussa ihastusta ja kauhistusta herättänyt hahmo tuonpuoleisesta. Nyt Manalan lautturi sai kaverin. Kumpi on mielestäsi karmivampi?
Julkaistu 15.8.2019

Askartelijat ovat tänä kesänä innostuneet jokseenkin karmivasta villityksestä. Pihaan jos toiseenkin on ilmestynyt betonista ja muista materiaaleista tehtyjä viikatemiehiä ja muita kuoleman hahmoja.

Myös Hanna Pilve-Salminen ja Jukka Salminen rakensivat mökkipihaansa kaveripariskunnan kanssa ”Manalan lautturin” – lue juttu lautturista täältä.

Mutta tämä ei vielä riittänyt, vaan Manalan lautturi on nyt saanut karmivan kaverin.

– Pitihän sille kaveri saada! Innostuin lautturista itsekin niin suurissa määrin. Halusin, että uusi hahmo erottuu selvästi lautturista. Nimeä tälle kaverille ei ole vielä kehkeytynyt, mutta tuonpuoleisen kavereitahan hänkin on. Kaivon haamuna hän on nyt mennyt tähän asti, Hanna kertoo.

Jutun kuvat: Hanna Pilve-Salminen

Sopiva paikka Kaivon haamulle löytyi rannasta, kosteasta paikasta puiden siimeksestä. Hanna toivoo, että syksyn tullen haamun ympärille nousee tunnelmaa korostava sumu.

No, onko tämä nyt tässä vai ilmaantuuko pihaanne jossain vaiheessa vielä kolmas kaveri?

– Eiköhän! Mutta asettaa jo hieman haastetta keksiä seuraavaan tuonelan kaveriin omaperäisyyttä. Onneksi haasteet on tehty voitettaviksi.

Ja tältähän se Manalan lautturi näyttää!

Kuvia Kaivon haamun tekovaiheista:

Kaivo ei ole oikea, vaan rekvisiittaa sekin. Tarkoitukseen löytyi sopivan sammaloitunut ja kulunut kaivonrengas.
Hahmo tehtiin samaan tapaan kuin Manalan lautturikin. Kurkkaa tarkempi materiaali- ja tekokuvaus täältä.
Puutavaran Hanna ja Jukka saivat mökkinaapureilta. Kattohuopaa löytyi omasta varastosta, kivet Hanna keräili metsästä ja muurasi ne kaivonrenkaaseen.
6 kommenttia