Kotivinkki

Hanna Brotherus oivalsi armollisen ajatuksen vanhemmuudesta ja satsasi lempivillapaitaan: ”Lempipaikkani on lattialla”

Hanna Brotherus oivalsi armollisen ajatuksen vanhemmuudesta ja satsasi lempivillapaitaan: ”Lempipaikkani on lattialla”
Tanssitaiteilija ja kirjailija Hanna Brotherus panostaa mielellään leipomiseen ja aikaisiin aamuihin. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät arjesta parasta.
Julkaistu: 11.10.2022

Paras hetki

Olen aina herännyt luonnostaan hyvin aikaisin, varsinkin valoisaan vuoden­aikaan. Rakastan sitä, että saan tehdä aamu­puuhat rauhassa. Usein lähden kävelylle, koska nautin suuresti heräävän kaupungin autiudesta, jossa kuuluu vain ratikoiden kolinaa.

Paras neuvo

Kuuntelemisen taito on asia, josta en lakkaa itseäni tarpeeksi muistuttamasta. Kannattaisi aina enemmin kuunnella ja kysyä kuin kertoa omia mielipiteitään, se on terveen ja rikkaan vuorovaikutuksen a ja o. Meidän tulisi kuunnella ihan kaikkia ihmisiä, joita kohtaamme.

Paras ystävä

Minulla on monta tosi hyvää ystävää, ja iloitsen heistä jokaisesta. Kaikilla ystävilläni on taito pysähtyä, kuunnella ja olla läsnä. Arjessa on usein kiire, siksi on erityisen tärkeää, että kun kohtaamme, osaamme olla läsnä juuri siinä hetkessä, vaikka se hetki olisi lyhyt.

Paras epäonnistuminen

Neljän lapseni aikuistuttua olen harjoitellut kääntämään vanhemmuuteen liittyvät epäonnistumisen tunteet positiivisiksi. Muistutan itseäni, että vanhemman tehtävä ei ole miellyttää. Vanhemmuuden tärkein tehtävä on tavallaan epä­onnistua, jotta lapsissa herää halu lähteä elämään omaa elämäänsä.

Paras paikka

En osaa istua tuoleilla ja sohvilla, vaikka ne olisivat kuinka mukavia. Jos saan valita, makaan lattialla jalat ylhäällä. Perhe ja ystävät ovat jo tottuneet siihen. Tanssijana lattia on minulle mukavin – siinä on mahdollisuuksia vaihtaa asentoa, mikä sopii lievästi ylivilkkaalle mielenlaadulleni.

Paras tapa säästää

Leipomalla voisi säästää, mutta kun leivon, raaka-aineet eivät ole halvimmasta päästä. Laitan leipiini usein pähkinöitä, siemeniä ja vaikkapa karpaloita. Toisaalta leipäni ovat hyvin ravinteikkaita, eikä niitä tarvitse syödä paljon. Nykyään, kun lapset eivät asu enää kotona, annan leipomuksiani ystäville.

Paras satsaus

Mietin pitkään, raaskinko ostaa ohuen angoravillapaidan. Nyt huomaan arjessa, että en juuri muita vaatteita käytäkään kuin juuri kyseistä villapaitaa ja villasukkia, koska niissä on niin mukava olla.

Paras...

Ruoka-aine: Palsternakka ja punajuuri

Juoma: Inkivääri-greippi-porkkanamehu

Maku: Vesimeloni

Tuoksu: Mieheni iho

Matkakohde: Luonnonvarainen metsä

Kulkupeli: Polkupyörä

Kännykkäsovellus: BookBeat

Kirja: Elena Ferranten Aikuisten valheellinen elämä

Tv-ohjelma: After Life

Keittiöväline: Puulusikka

Kosmetiikkatuote: Vitalis

Musiikki: Aamulla klassinen, päivällä pop, illalla blues

Biisi: John Smith: Save my life

Artisti: John Mayer

Herkku: Uunituore leipä

Ravintola: BasBasin kulma Helsingissä

Kaupunki: Pariisi

Vuodenaika: Kevät

Huonekalu: Villamatto

Kasvi: Suopursu

Aamupala: Kauralatte, omena ja tuorepuuro

Jälkiruoka: Mansikat, mustikat ja vadelmat.

Kommentoi »