Habitaren megatrendi? Kaikkialla kiipeilevät viherkasvit!
Sisustus
Habitaren megatrendi? Kaikkialla kiipeilevät viherkasvit!
Huonekasvit ovat tehneet näyttävän paluun sisustukseen. Kasvit lisäävät kodin viihtyisyyttä, ja ovat myös tehokkaita happitehtaita. Tee kodistasi vihreämpi kekseliäillä ratkaisuilla.
Julkaistu 14.9.2017
Viherpiha

Seinät viheriöimään

Turn-hylly.

Turn-hylly on monipuolinen ja funktionaalinen seinähylly. Huonekasvit vievät vähemmän tilaa, kun niille löytyy paikka seinältä, mieluiten läheltä ikkunaa. Useasta hyllystä voit rakentaa kivan kasviseinän.

Voit asentaa hyllyn kummin päin tahansa. Kiinnitä hylly mukana tulevilla uppokantaruuveilla. Kiinnityssettiin kuuluvat myös proput kiviseinää varten. Turn-hyllyä on saatavana kolmessa värissä: lakattuna tammen värisenä, valkoisena ja mustana. Hyllyn leveys 26 cm ja korkeus 19 cm, kantavuus 5 kg. Tuote on suunniteltu ja valmistettu Suomessa, ja sitä voi ostaa Muoto2-verkkokaupasta. Hinta 129 €.

Riippuvassa puutarhassa

Riippu-hylly.

Riippu-hyllyn on suunnitellut Samuli Helavuo, jonka lähtökohtana muotoilussa oli löytää uusia mahdollisuuksia säilytykseen pienissä tiloissa. Hyllyn voi sijoittaa seinälle, ikkunan eteen tai riippumaan katosta tilanjakajan tapaan. Hyllylaudan rei’issä kukkaruukut pysyvät tukevasti paikoillaan. Hinta 249 €, valkoiset ruukut 49 €/kpl. Tuote saatavilla Hakolan verkkokaupasta.

Koivun oksalla

Orna by Johan -hylly.

Suomalaisesta koivusta valmistetut Orna by Johan -hyllyt muotoutuvat käyttötarkoituksen ja mieltymysten mukaan. Voit itse suunnitella oman hyllykokonaisuutesi ja muunnella sitä myöhemmin miten haluat. Valitse taustalevyyn hyllylautoja tai tappeja, joihin voit ripustaa tavaroita ja asetella vaikkapa ruukkukasveja. Suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Tuotetta saatavilla Orna by Johan -verkkokaupasta.

Veden solinaa

Supragarden-vesiviljelyjärjestelmä.

Supragarden-vesiviljelyjärjestelmä mahdollistaa vihannesten ja yrttien tai koristekasvien kasvatuksen ympäri vuoden. Voit rakentaa viherseinän tai viherverhon ikkunan eteen yksinkertaisista moduuleista, jotka on helppo liittää yhteen. Kasvatus on helppoa, sillä kastelu, lannoitus ja valaistus toimivat automaattisesti. Neljän moduulin versio valoineen 680 €, mutta hinta vaihtelee viljelyjärjestelmän koon mukaan. Tiedustelut ja verkkokauppa Supragarden.

Tulevaisuuden viherseinä

Lea Randebrockin suunnittelema tilanjakaja.
Lea Randebrockin suunnittelemassa tilanjakajassa on posliinista valmistetut ruukut.

Nuoren suunnittelijan Lea Randebrockin tilanjakaja löytyy Habitaren EcoDesign-osastolta 7r160. Kaunis kasviseinämä on tehty puusäleistä, jotka on koottu yhteen puuvillanauhoilla. Seinämän voi ripustaa vaikka kattoon. Ruukut ovat posliinia, ja ne on kiinnitetty toisiinsa kummallekin puolelle seinämää puuvillanauhoilla, jolloin seinämä pysyy tasapainossa. Tuote on prototyyppi-tasolla, joten hintaa ei pysty vielä määrittelemään. Tiedustelut Lea Randebrockin nettisivuilta.

Vihertumpelon seinä

Piet Hein Eekin maalauksesta tehty maisematapetti.

Käy katsomassa kivaa ideaa Signals 2017 osastolla 6c2, missä yhteen osaston seinistä oli liisteröity kaunis maisematapetti. Tässäpä ratkaisu vihertumpelolle, joka ei saa kasveja kasvamaan. Upea maisemamaalaus on Piet Hein Eekin ja alkuperäisen teoksen voi löytää Rijksmuseumista Hollannista. Tapettia voi tilata NLXL-verkkokaupasta. Hinta määräytyy koon mukaan.

Lue lisää:

Kommentoi »