Habitaren Choice-alueen suunnitellut Susanna Vento: ”En halua näyttelykotia vaan paikan, jossa on hyvä olla”
Mitä kuuluu?
Habitaren Choice-alueen suunnitellut Susanna Vento: ”En halua näyttelykotia vaan paikan, jossa on hyvä olla”
Sisustusstylisti Susanna Vento on kuratoinut Habitare-messuille uuden Choice-alueen, joka nostaa esiin vastuullisuutta ja kestävyyttä. Parhaat sisustuslöytönsä Vento tekee kirpputoreilta, joilla hän on käynyt lähes koko elämänsä ajan.
Julkaistu 14.9.2023
Avotakka

Minkä parissa olet työskennellyt viime aikoina?

Olen kuratoinut syksyn 2023 Habitare-messuille Choice-aluetta eli kestävän kehityksen messualuetta. Olen etsinyt sinne sopivia toimijoita eli vastuullisesti toimivia yrityksiä. Vihreitä valintoja ja kestävää toimintaa on mielestäni tärkeää edistää. Lisäksi olen tehnyt uutta kuvamateriaalia Timberwiselle, Porin villa ja peitteelle sekä muutamia tv-mainoksia. Paljon siis kaikkea, laidasta laitaan.

Viime aikoina Susanna Vento on luonut muun muassa Porin villa ja peitteen brändikuvien ilmeen.

Kuka Susanna Vento, 47, on sisustusstylisti, joka tekee pääasiassa mainoskuvia ja -filmejä. Asuu Helsingissä.

Koulutus Sisustussuunnittelijan tutkinto.

Ura Työskennellyt myös Avotakka-lehden sisustustoimittajana. Ollut jo kymmenen vuotta yrittäjänä.

Millainen on unelmiesi stailauskeikka?

Stailauskeikat ovat parhaimmillaan, kun saa vapaat kädet yhdistellä monenlaisia tuotteita. Oloni on kuin karkkikaupassa, kun pääsen työskentelemään laajan designtuotteiden valikoiman kanssa. Vaikka luovaan työhön kuuluvatkin tietyt rajat ja ohjaus asiakkailta, on aina ihanaa päästä vapauttamaan luovuuttaan työkeikoilla. Myös uuden ja vanhan yhdistely kiinnostaa.

Missä teet parhaat sisustuslöytösi?

Parhaat löydöt teen aina, kun ostan jotain käytettynä. Etenkin nettikirpputorit olen todennut hyvin toimiviksi. Käytettynä ostettaessa tavaraa voi joutua etsimään pidempään kuin uutena, mutta kun tietää mitä etsii, kirpputoreilta voi tehdä upeita ja uniikkeja löytöjä. Etenkin nettikirpputoreja on jaksettava pitää silmällä oikeanlaisen tuotteen toivossa.

Olen käynyt kirppiksillä lähes koko elämäni. Aluksi ne houkuttelivat, koska toivoin löytäväni niiltä designtuotteita edullisemmin. Nykyään ostamistani ohjaavat enemmänkin ympäristöarvot ja kestävä kulutus.

Miten rentoudut?

Olen alkanut harrastaa erittäin pitkiä kävelyjä. Lisäksi joogaan. Tällainen rauhallinen tekeminen, jota voi harrastaa pitkälti omissa oloissaan, on minulle tärkeää rentoutumisen kannalta. Pidän tiimityöskentelystä ja intensiivisistä projekteista, mutta introverttinä kaipaan omaa palautumisaikaa töiden välissä.

Millaista tunnelmaa kaipaat oman kotisi sisustukseen?

Haluan kotiini kodikkuutta ja sisustukseen tietynlaista kerroksellisuutta. Elämän eri vaiheet saavat näkyä kodissani sen sijaan, että ne katoaisivat liian kuratoituihin ympäristöihin. Koti voi reissuista hankituilla löydöillä ja lasten tekemillä esineillä muistuttaa ihanista hetkistä. En halua näyttelykotia vaan paikan, jossa on hyvä olla.

Habitare-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 13.-17.9.2023. Susannan kuratoimalla Habitare Choice-alueella esittäytyy yrityksiä ja toimijoita, jotka ovat tehneet tietoisia valintoja kohti vastuullisempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Kommentoi »