Kotivinkki

Muusikko Ellinoora sisustaa vaaleanpunaisella ja siivoaa vauhdikkaasti – ”Epäjärjestystä siedän, mutta likaa yhä huonommin”

Muusikko Ellinoora sisustaa vaaleanpunaisella ja siivoaa vauhdikkaasti – ”Epäjärjestystä siedän, mutta likaa yhä huonommin”
Muusikko Ellinoora soittaa vaaleanpunaisella pianolla ja imuroi ketterällä varsi-imurilla. Viime aikoina Ellinoora on panostanut oman terveyden ja hyvinvoinnin vaalimiseen. Tässä jutussa hän kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
Julkaistu: 30.12.2021

Paras tapa kokata

Nyt, kun on ollut vähän kiirus, olen tehnyt tosi paljon tonni­kala­salaatteja. Keitän kananmunia ja laitan salaattia pohjalle. Tykkään tehdä ruokaa enemmänkin, mutta nyt meneillään on simppeli vaihe.

Paras hetki

Se on maanantaiaamu, kun olen kävellyt personal trainerin treeneistä kotiin, hakenut Teemu Auralta tuorepuuroa aami­aiseksi, juon rauhassa kahvia ja luen Hesaria ja New York Timesia. En selaa sosiaalista mediaa. Ehkä tämä on sellaista rauhan etsimistä.

Paras tapa säästää

Minulla on ­puhelimessa Vestiaire-applikaatio, jota pläräilen. Se on nettikauppa, jossa voi tehdä tarjouksen ja katsoa, hyväksytäänkö se. Ajattelen, että jos pitää kuluttaa, voi ostaa vaikka second ­handia. Esimerkiksi tämän vuoden Emma-gaalaan ­ostin sovelluksella Guccin ison kaula­korun.

Paras paikka kotona

Meillä on vaaleanpunaiseksi maalattu piano, jonka ääressä on turvallinen ja luova olo. Kun kirjoitan biisejä, tarvitsen pianoa. Pianon vieressä on roosanvärinen Hakolan sohva.

Paras epäonnistuminen

Tulin musiikkialalle 17-vuotiaana, ja silloin mietittiin, olenko muiden tekemien kappaleiden tulkitsija. Ymmärsin, että en ole. Se tuntui hirveältä epäonnistumiselta. Mutta sitten löysin oman polkuni, olen laulaja ja lauluntekijä. Epäonnistumiset ovat kehittymisen ja kasvun kannalta tärkeämpiä kuin onnistumiset.

Paras valinta

Keväällä päätin ottaa terveyteni omiin käsiini. Olen itse vastuussa siitä, olenko onnellinen. Nyt minussa on rauha, joka tuntuu aika lailla uudelta.

Paras oivallus

Jos ihminen koko ajan yrittää pakolla tavoitella jotain, se ei yleensä toteudu. Siksi yritän ajatella tällaista lausetta: "En jahtaa, vaan vedän puoleeni." Teen parhaani ja pidän itseni auki hyville asioille.

Paras tapa siivota

Varsi-imurilla nopeasti ja mahdollisimman usein! Ennen minua ei sotku haitannut, mutta nyt se on alkanut häiritä. Epäjärjestystä siedän, mutta likaa yhä huonommin.

Paras periaate

Pyrin aina kunnioittamaan tapaamiani ihmisiä. Kiltteyttä ja lempeyttä ei pidä aliarvioida.

Paras...

Kulkupeli: Mersu

Keittiöväline: Paistinpannu

Kännykkäsovellus: Instagram

Flunssalääke: Hunaja

Tv-sarja: Rahapaja

Vaate: Tuulitakki

Arkiruoka: Porkkana-linssikeitto

Maku: Hyvä kahvi

Matkakohde: Lontoo

Kahvila: Patisserie Teemu Aura

Kosmetiikkatuote: Kulmakynä

Juoma: Pepsi Max

Tuoksu: Byredo Slow Dance

Kirja: Glennon Doylen Kesytön

Ravintola: BasBas

Elokuva: Soul

Kaupunki: Helsinki

Biisi: Elton Johnin Rocket Man

Vuodenaika: Syksy

Jäätelö: Supertiikeri

Huonekalu: Vaatekaappi

Kasvi: Peikonlehti

Mauste: Juusto­kumina

Aamupala: Tuorepuuro

Iltarutiini: Sohvalle nukahtaminen

Ellinooran uusi albumi Viimeinen romantikko ilmestyi syyskuussa.

Kommentoi »