Ella Kannisen kahden kodin paras paikka on iso perhepeti: ”Lapsilleni opetan, että rypyt ihmissuhteissa kuuluvat elämään”
Ihmiset
Ella Kannisen kahden kodin paras paikka on iso perhepeti: ”Lapsilleni opetan, että rypyt ihmissuhteissa kuuluvat elämään”
Juontaja Ella Kannisen stressitaso laskee hetkessä kesämökillä, jonka hän remontoi itse. Kokemus opetti, että on tärkeää osata sanoa ei. Tässä jutussa Ella Kanninen kertoo, mitkä asiat tekevät elämästä parasta.
11.7.2022
 |
Kotivinkki

Paras neuvo

Äitini sanoo, että kyllä kaikki järjestyy. Kun elämässä on tullut eteen tiukkoja paikkoja, ajattelen äidin viisaita sanoja. Asiat eivät ehkä järjesty siten kuin olin ajatellut, mutta tavalla tai toisella joka tapauksessa.

Paras satsaus

Ostin toissa keväänä kesä­mökin, jonka remontoin itse. Pankki­laina hirvittää, mutta kun näen lasten ja äitini nauttivan, tiedän, että satsaus kannatti. Mökillä stressitasoni laskee heti, ja minulle tulee onnellinen olo.

Paras paikka kotona

Meillä on koti Suomessa ja Italian Toscanassa, ja molemmissa paras paikka on kookas parisänky, jonne mahtuu koko perhe. Vaikka poikani ovat jo 11- ja 14-vuotiaita, vanhempikin tulee vielä joskus perhepetiin katsomaan elokuvaa. Kun kaksi kissaammekin hyppäävät sekaan, on sängyssä tiivistä ja lämmintä.

Paras hetki

Työni Puoli seitsemän -ohjelman juontajana painottuu iltaan. Ehkä siksi paras hetkeni päivässä on aikainen aamu. Nautin, kun saan olla yksin ajatusteni kanssa muun perheen nukkuessa. Jos muuten elämäni on täynnä kohtaamisia, aamulla nautin puhumattomuudesta ja siitä, että kukaan ei kysy minulta mitään.

Paras epäonnistuminen

Epäonnistumiset voivat olla parhaita opettajia. Kerran otin vastaan juontokeikan seminaarissa, vaikka minua epäilytti jo etukäteen, riittääkö tietämykseni alasta. Kokemus opetti, että omaa intuitiota kannattaa aina kuunnella eikä kaikkeen kannata sanoa kyllä. Olen koettanut opettaa myös lapsilleni, että rypyt ihmissuhteissa, koulussa tai urheilussa kuuluvat elämään. Niistä pääsee yli.

Paras tapa säästää

Säästämiseni ei ole suunnitelmallista, mutta olen miettinyt, että jokin rahasto voisi olla hyvä idea. Säästän yksinkertaisesti siten, että laitan sivuun toiselle tilille sen, mitä juoksevista menoista jää. Freelancerina se on tärkeää myös siksi, että tuloni vaihtelevat.

Paras ystävä

Myönnän, että voisin pitää ystävistäni parempaa huolta. Perhe, työ ja elämä kahden maan välillä vievät aikaa. Minulla on kaksi tärkeää ystäväporukkaa, toinen Suomessa ja toinen Italiassa. Ne ovat tukeni ja turvani. Kummassakin porukassa on vähän eri jutut, mutta molemmat ovat yhtä tärkeitä.

Paras...

Ruoka: Italialainen

Juoma: Hanavesi

Maku: Lakritsi

Tuoksu: Syreeni

Matkakohde: Toscana

Kännykkäsovellus: Instagram

Keittiöväline: Monitoimikone

Kirja: Italo Calvinon Paroni puussa

Elokuva: Kaunis elämä

Kosmetiikkatuote: Silmänympärys­voide

Vaate: Bikinit

Musiikki: Tanssi

Biisi: Thriller

Artisti: Michael Jackson

Kahvila: Kauppatorilla Helsingissä

Ravintola: Oman kylän trattoria Toscanassa

Herkku: Friteerattu kesäkurpitsankukka

Kaupunki: New York

Vuodenaika: Kesä

Huonekalu: Sänky

Kasvi: Kielo

Aamupala: Espresso

Radiokanava: Yle Puhe.

Kommentoi »