Edullinen kylpyhuoneremontti tasoitteilla – kulahtanut kylppäri uudistui valoisaksi ja toimivaksi parin tonnin pikarempalla
Rakenna ja remontoi
Edullinen kylpyhuoneremontti tasoitteilla – kulahtanut kylppäri uudistui valoisaksi ja toimivaksi parin tonnin pikarempalla
Edullinen kylpyhuoneremontti toteutettiin parin tonnin budjetilla. Kulahtaneet pinnat uudistettiin täysin saneerauslaastilla, tasoitteilla, epoksilla ja lakalla. Uudet kalusteet viimeistelevät kylpyhuoneen raikastuneen ilmeen.
14.9.2021
 |
Meidän Talo
Kylpyhuoneen laattojen kuosi loi tilalle likaisen vaikutelman. Pesuaineet ja -tarvikkeet säilytettiin avohyllyillä, jotka keräsivät tehokkaasti pölyä. Talossa oli tehty putkiremontti, jossa vesijohdot oli asennettu pintavetoina.

Mitä haluttiin?

Erikoismaalari Kati Jensen oli miettinyt kylpyhuoneensa remontoimista pitkään. Pian aamupesun jälkeen hän sai ajatuksen mikrosementiltä näyttävistä pinnoista. Kati halusi myös välttää asbestikartoituksen, mahdolliset asbestipurkutyöt ja kalliit kustannukset. Tasoitteilla toteutettava remontti sai helposti hyväksynnän taloyhtiön isännöitsijältä.

Pesualtaan takana olevan tason Kati rakensi EK-kipsilevystä ja pinnoitti epoksilla. Pinta on viimeistelty matalla polyuretaanilakalla. Hana on Gustavsbergin Coloric-mallistosta.

Mitä tehtiin?

Koska kylpyhuoneesta ei löytynyt kosteutta, lattian kaadot olivat kunnossa ja laatat hyvin kiinni alustassaan, työ alkoi pintojen pesulla ja silikonien poistolla. Seuraavaksi Kati käsitteli seinät saneerauslaastilla.

Laastin kuivuttua hän levitti sen päälle lastoilla hienojakoista märkätilatasoitetta ja lopuksi kaksi kerrosta kaksikomponenttista polyuretaanilakkaa. Lakkakerrokset Kati hioi vesihiomapaperilla, jotta pinnoista tuli mikrosementtimäisen sileät. Lattiatasoitteeseen hän sirotti kynnet saneerauslaastilla ja dispersiolla, joilla sai tartunnan epoksimassalle. Myös lattian Kati viimeisteli polyuretaanilakalla.

Pintojen remontoiminen vei vain muutaman työpäivän.

Lattiakaivon ympärille ja suihkun alueelle Kati hiersi reilusti epoksia. Hän huomauttaa, että kylpyhuoneessa käytetyllä menetelmällä ei ole valmistajan sertifikaattia. Märkätilan pinnoittamista suunniteltaessa vedeneristeiden ja kaatojen on oltava kunnossa ja kosteusmittaus tehtynä. Kodinhoitohuoneen tai suihkuttoman vessan voi näillä aineilla huoletta käsitellä.

Mitä saatiin?

Mikrosementillä toteutettavaan remonttiin verrattuna huomattavasti nopeammin valmistunut uudistus. Remontin kustannuksetkin jäivät varsin kohtuullisiksi. Lakatut tasoitepinnat puhdistuvat helposti mikrokuituliinalla ja yleispuhdistusaineella, eivätkä roiskeet näy niillä samoin kuin laatoissa. Kolmisen vuosikymmentä nuortunut tila kylpee valossa ja on sekä kaunis että toimiva.

Vedenpitävä epoksilattia on helppo puhdistaa. Sen lakkapintaan on lisätty helmiäistä ja kimalletta.
Pari vuotta sitten remontoitua kylpyhuonetta käyttää nyt Riikka Sjögren. Pinnat ovat yhtä hyvässä kunnossa kuin uusina. Seinä-wc Creavit viimeistelee tyylin. Suihku on Ikean Brogrund.
Tärkeintä oli huolellisuus lattiakaivon kanssa. Siitä pitää saada täysin tiivis.

Mitä remontti maksoi?

  • Saneerauslaasti, tasoitteet, epoksit ja lakat 500 e
  • Allaskaappi ja allas 150 e
  • Altaan takana oleva taso 30 e
  • Hana ja suihku 350 e
  • Suihkuseinämä 250 e
  • Wc-istuin painikkeineen 200 e
  • Valaisimet 70 e
  • Putkityöt 500 e

Yhteensä 2050 euroa.

1 kommentti