Betonikuviointi sopii terassille
Rakenna ja remontoi
Betonikuviointi sopii terassille
Betonikuvioitu terassi kestää kovaa kulutusta ja säilyy hyvin ilman huoltoa vuosikymmeniä. Kuvioitu betoni ikääntyy kauniisti ja kulutus tekee pinnasta vain paremman.
Julkaistu 22.8.2012
Meidän Talo

Betonikuvioinnissa on satoja pintastruktuureja. Puu- ja kivikuvioiden lisäksi valikoimissa on koristekuvioita ja boordeja sekä kaikki pihakiveyskuviot. Värivaihtoehtoja on kymmeniä. Esimerkiksi hirsirakennuksen kylkeen terassille sopii hyvin rosoinen, viileän sävyinen antiikkilankkukuviointi.

Betonikuvioinnin neliöhinta määritellään aina kohteen, kuvion ja väriaineen mukaan. Mikäli pintastruktuuri alkaa ajan kanssa kyllästyttää, päälle voidaan valaa kahden sentin kerros korjausainetta ja tehdä siihen uusi kuviointi. Myös vanhalle betoniterassille voidaan painaa muottikuvio samaa korjausmenetelmää käyttäen.

Betonimuotti painetaan tarkasti paikoilleen, sillä virheisiin ei ole varaa. Kuvioiden kulku ja jatkumo on suunniteltu huolellisesti etukäteen.
Muotit asetetaan kolmen sarjassa, ja ne kulkevat koko ajan peräkkäin jotta kuvio jatkuu. Valun kaatojen ja laudan painokuvioinnin suuntaa suunnitellessa huomioidaan myös sadeveden valuminen terassilta pois kuvioiden suuntaisesti.
Kommentoi »