Auta neulomalla! 7 kohdetta: täällä kaivataan villasukkia ja muita lämmikkeitä – laitetaanko puikot viuhumaan?
Tee itse
Auta neulomalla! 7 kohdetta: täällä kaivataan villasukkia ja muita lämmikkeitä – laitetaanko puikot viuhumaan?
Hoi neulootikko, apuasi kaivataan! Monet järjestöt ja tahot välittävät itse tehtyjä villasukkia ja muita käsitöitä tarvitseville. Tarvetta on niin neulotuille, virkatuille kuin ommelluille käsitöille.
31.10.2022
 |
Meillä kotona

Valmistuuko puikoiltasi ja koukuiltasi nopeammin käsitöitä kuin koko suku ehtii käyttää? Villasukille ja muille neuleille riittää kyllä ottajia – poimi tästä ideat ja jaa lämpöä sitä kaipaaville!

Lahjoita villasukkia, lapasia ja muita käsitöitä

Asunnottomille

Ehyt ry:n ja A-klinikkaasäätiön Lahjoita lämpöä -kampanja kerää esimerkiksi villasukkia, lapasia ja pipoja asunnottomille ja vähäosaisille. Keräyspisteitä on runsaasti ympäri Suomen, ja keräykseen voi lahjoittaa 30.11.2022 saakka. Katso lisätiedot täältä.

Ehyt ry:n keräyksessä on tarvetta erityisesti aikuisten käsineille ja sukille.

Syöpää sairastaville

Sytomyssy-keräyksen kautta voi auttaa sytostaattihoitoja saavia syöpäpotilaita. Tarvetta on pehmeille, kutittamattomista materiaaleista valmistetuille myssyille sekä kaikenkokoisille villasukille. Lisää tietoa löydät avoimesta Facebook-ryhmästä nimeltä SytomyssyHUS.

Apua tarvitseville maailmalla

Suomen Punainen Risti toimittaa villasukkia ja -vaatteita kylmiin maihin. Lahjoitettuja vaatteita on lähetetty esimerkiksi Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Sukkia, lapasia ja pipoja toivotaan sekä lapsille että aikuisille. Myös ommelluille lastenvaatteille on tarvetta. Lue ohjeet osallistumiseen täältä.

Punaisen Ristin kautta villasukkia voi lahjoittaa myös erilaisia vaikeuksia kohdanneille nuorille Nuorten turvataloille sekä myytäväksi Kontti-kierrätystavarataloihin, joiden tulos käytetään SPR:n avustustyöhön.

Vähävaraisille lapsiperheille

Hope-yhdistys jakaa vaate- ja tavaralahjoituksia vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille Suomessa. Villasukkia ja muita hyväkuntoisia neulomuksia otetaan mieluusti vastaan ympäri vuoden. Tarvetta on sekä lasten että aikuisten koon sukille ja vaatteille. Lisätietoa löydät täältä.

Keskosille

Pari vuotta sitten keskosille virkattavista turvalonkeroista syntyi buumi, joka on yhä voimissaan. Mustekalan näköisen turvalonkeron on tarkoitus tuoda turvaa pienelle keskoselle. Keskosten lisäksi turvalonkeroita on virkattu muistisairaille. Kurkkaa lisää tietoa Turvalonkeroita keskosille -Facebook-ryhmästä.

Puolisonsa menettäneille

Lohtuhuivi lämmittää leskeä, jonka harteille puolison kädet eivät enää kietoudu. Tamperelaisen papin aloitteesta syntyneessä kansanliikkeessä kuka tahansa voi neuloa lohtuhuivin leskelle. Ohjeet osallistumiseen löydät Lohtuhuivien lähettiläät -nimisestä Facebook-ryhmästä.

Vauvoille ja äideille Karjalassa, Senegalissa ja Suomessa

Vauvakassiyhdistys Vaaka toimittaa niin sanottuja Vauvapakkauksia Sortavalan ja Kalevalan alueella sekä Senegalin Mlompin kylään. Lisäksi yhdistys lahjoittaa äitiys- ja vauvantarvikkeita Suomessa äideille ja vauvoille, jotka eivät ole täällä sosiaaliturvan piirissä. Vaaka ry:n kautta voit ommella vauvalle huppupyyhkeen tai kypärämyssyn tai neuloa villasukat, tumput tai pipon. Senegalilaisäideille voit ommella kestositeitä. Lisäksi tarvetta on kaikenkokoisille villasukille. Lue täältä tarkemmat tiedot.

+ ketä muuta haluaisit auttaa?

Haluaisitko tehdä ja lahjoittaa villasukkia tai muita käsitöitä vaikkapa synnytysosastolle, vanhainkotiin tai ensikotiin? Entä löytyykö läheltäsi keräyspiste ukrainalaisille? Ota rohkeasti paikkaan yhteyttä ja kysy, olisiko lämpimäisille tarvetta!

Mitä neuloisi? Kurkkaa ainakin nämä ohjeet

Lämpimät perussukat

Vaikka et olisi kokenut neuloja, tällä ohjeella opit tekemään lämpimät perussukat. Kun taidot karttuvat, voit alkaa muunnella ohjetta!

Helpot kirjoneulesukat

Nämä näyttävät villasukat onnistuvat aloittelijaltakin. Nämä sukat lämmittävät koko säärtä ja pohjetta. Jos olet sitä mieltä, että kyllä sukissa väriä olla pitää, kannattaa ehdottomasti kurkata tämä ohje.

Simppelit lapaset

Tumput pikkuisille käsille

Vauvan tumppuja koristaa kaunis palmikkoneule. Kurkkaa täältä ohje.

Lämmin pipo helpolla tekniikalla

Patenttineulepipo luonnistuu myös vähemmän kokeneelta käsityöläiseltä. Täältä löydät ohjeen!

Vinkki

Runsaasti lisää villasukkaohjeita löydät täältä, ja tukun pipo-ohjeita taas täältä.

Muokattu 31.10.2022: Lahjoituskohteet päivitetty.

Kommentoi »