Auta neulomalla! 9 kohdetta: täällä kaivataan villasukkia ja muita lämmikkeitä – laitetaanko puikot viuhumaan?

Auta neulomalla! 9 kohdetta: täällä kaivataan villasukkia ja muita lämmikkeitä – laitetaanko puikot viuhumaan?
Hoi neulootikko, apuasi kaivataan! Monet järjestöt ja tahot välittävät itse tehtyjä villasukkia ja muita käsitöitä tarvitseville. Tarvetta on niin neulotuille, virkatuille kuin ommelluille käsitöille.
Julkaistu: 9.9.2019

Valmistuuko puikoiltasi ja koukuiltasi nopeammin käsitöitä kuin koko suku ehtii käyttää? Villasukille ja muille neuleille riittää kyllä ottajia – poimi tästä ideat ja jaa lämpöä sitä kaipaaville!

Lahjoita villasukkia, lapasia ja muita käsitöitä

Ensisynnyttäjille ja adoptiovanhemmille

Juhlavuosiaan viettävät Marttaliitto ja Kätilöliitto järjestävät yhdessä Sukat äidille -tempauksen. Kuka tahansa voi osallistua neulomalla, virkkaamalla tai vaikka koukkuamalla villasukat. Keräyksen kautta sukat lahjoitetaan ensisynnyttäjille ja adoption kautta äidiksi tuleville ympäri maan. Kurkkaa ohjeet osallistumiseen täältä.

Asunnottomille

Ehyt ry kerää asunnottomille erityisesti lapasia mutta myös villasukkia, kaulaliinoja ja pipoja. Osallistua voi 15. lokakuuta 2019 asti. Tarvetta on varsinkin miesten käsineille. Keräyspisteitä on ympäri Suomen. Lämpimäiset jaetaan Asunnottomien yössä 17. lokakuuta. Katso täältä lisätiedot.

Ehyt ry:n keräyksessä on tarvetta erityisesti miesten käsineille.

Syöpää sairastaville

Sytomyssy-keräyksen kautta voi auttaa sytostaattihoitoja saavia syöpäpotilaita. Tarvetta on pehmeille, kutittamattomista materiaaleista valmistetuille myssyille sekä kaikenkokoisille villasukille. Lisää tietoa löydät avoimesta Facebook-ryhmästä nimeltä SytomyssyHUS.

Apua tarvitseville maailmalla

Suomen Punainen Risti toimittaa villasukkia ja -vaatteita kylmiin maihin. Lahjoitettuja vaatteita on lähetetty esimerkiksi Mongoliaan, Tadžikistaniin ja Kazakstaniin. Sukkia, lapasia ja pipoja toivotaan sekä lapsille että aikuisille. Myös ommelluille lastenvaatteille on tarvetta. Lue ohjeet osallistumiseen täältä.

Punaisen Ristin kautta villasukkia voi lahjoittaa myös erilaisia vaikeuksia kohdanneille nuorille Nuorten turvataloille sekä myytäväksi Kontti-kierrätystavarataloihin, joiden tulos käytetään SPR:n avustustyöhön.

Vähävaraisille lapsiperheille

Hope-yhdistys jakaa vaate- ja tavaralahjoituksia vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille Suomessa. Villasukkia ja muita hyväkuntoisia neulomuksia otetaan mieluusti vastaan ympäri vuoden. Tarvetta on sekä lasten että aikuisten koon sukille ja vaatteille. Lisätietoa löydät täältä.

Keskosille

Pari vuotta sitten keskosille virkattavista turvalonkeroista syntyi buumi, joka on yhä voimissaan. Mustekalan näköisen turvalonkeron on tarkoitus tuoda turvaa pienelle keskoselle. Keskosten lisäksi turvalonkeroita on virkattu muistisairaille. Kurkkaa lisää tietoa Turvalonkeroita keskosille -Facebook-ryhmästä.

Puolisonsa menettäneille

Lohtuhuivi lämmittää leskeä, jonka harteille puolison kädet eivät enää kietoudu. Tamperelaisen papin aloitteesta syntyneessä kansanliikkeessä kuka tahansa voi neuloa lohtuhuivin leskelle. Ohjeet osallistumiseen löydät Lohtuhuivien lähettiläät -nimisestä Facebook-ryhmästä.

Vauvoille ja äideille Karjalassa, Senegalissa ja Suomessa

Vauvakassiyhdistys Vaaka toimittaa niin sanottuja Vauvapakkauksia Sortavalan ja Kalevalan alueella sekä Senegalin Mlompin kylään. Lisäksi yhdistys lahjoittaa äitiys- ja vauvantarvikkeita Suomessa äideille ja vauvoille, jotka eivät ole täällä sosiaaliturvan piirissä. Vaaka ry:n kautta voit ommella vauvalle huppupyyhkeen tai kypärämyssyn tai neuloa villasukat, tumput tai pipon. Senegalilaisäideille voit ommella kestositeitä. Lisäksi tarvetta on kaikenkokoisille villasukille. Lue täältä tarkemmat tiedot.

Yksinäisten auttamiseksi

HelsinkiMissio myy vapaaehtoisten neulomia villasukkia ja käyttää tuotot yksinäisten senioreiden, nuorten, lapsiperheiden ja eritysryhmien auttamiseen. Yhdistys tarjoaa neulojille langat. Kurkkaa lisätiedot!

+ ketä muuta haluaisit auttaa?

Haluaisitko tehdä ja lahjoittaa villasukkia tai muita käsitöitä vaikkapa läheiseen vanhainkotiin tai ensikotiin? Ota rohkeasti yhteyttä paikkaan ja kysy, olisiko lämpimäisille tarvetta!

Mitä neuloisi? Kurkkaa ainakin nämä ohjeet

Lämpimät perussukat

Vaikka et olisi kokenut neuloja, tällä ohjeella opit tekemään lämpimät perussukat. Kun taidot karttuvat, voit alkaa muunnella ohjetta!

Helpot kirjoneulesukat

Nämä näyttävät villasukat onnistuvat aloittelijaltakin. Nämä sukat lämmittävät koko säärtä ja pohjetta. Jos olet sitä mieltä, että kyllä sukissa väriä olla pitää, kannattaa ehdottomasti kurkata tämä ohje.

Simppelit lapaset

Tumput pikkuisille käsille

Vauvan tumppuja koristaa kaunis palmikkoneule. Kurkkaa täältä ohje.

Lämmin pipo helpolla tekniikalla

Patenttineulepipo luonnistuu myös vähemmän kokeneelta käsityöläiseltä. Täältä löydät ohjeen!

Vinkki

Runsaasti lisää villasukkaohjeita löydät täältä, ja tukun pipo-ohjeita taas täältä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tee itse Molla Millsin suunnittelema kesälaukku! Osta tarvikepaketti Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »